21 juni 2021

Säg hej till Emelie – vårt nya stjärnskott!

Innan Maktsalongen går på semester är det dags att välkomna en ny medarbetare till kansliet: Emelie Karinsdotter! Hon har precis tagit över rollen som nätverks- och utbildningsansvarig och vi är så taggade på att ha med henne i organisationen. Vi startade vår första dag tillsammans genom att ställa lite frågor till Emelie så att vi alla ska få lära känna henne bättre!

HEJ EMELIE! VEM ÄR DU?

Hejhej! Ja, du, det är en bra fråga med flera svar. Här kommer i alla fall några: jag är i det offentliga livet genusvetare med bakgrund som projektledare och utbildare inom jämlikhetsområdet. Min spetskompetens är hbtqi-frågor och normkritiskt arbete. Älskar att driva förändring, och att göra komplexa ämnen tillgängliga. I det mer privata livet gillar jag att fundera över existensen, spela skivor på klubb och vila med en god bok. Trivs allra bäst i solen, eldtecken som jag är.

VAD SKA DU GÖRA PÅ MAKTSALONGEN?

Som min titel nätverks- och utbildningsansvarig avslöjar så kommer jag leda och rodda Maktsalongens utbildningar. Både föreläsa och se till att utbildningsutbudet ligger i framkant. Jag kommer dessutom ha strategiskt ansvar för Maktsalongens flaggskepp mentorskapsprogrammet och utveckla det vidare in i framtiden.

VAD ÄR FEMINISM FÖR DIG?

En kritik av rådande förtryckande maktstrukturer och en vilja att förändra dem. Det är både analys och praktik, och på många olika sätt. Det är kamp och strategi parallellt, och handlar om att förändring i det lilla behövs lika väl som på den stora samhällsnivån.

VAD INNEBÄR SYSTERSKAP FÖR DIG?

Både en plats att visa sårbarhet och att samla mod och kraft. Det handlar om att stötta varandra utan att för den skull vara likadana eller behöva samma saker. Att våga utforska och ställa svåra frågor, snarare än att leverera rätt svar. Att få sätta agendan, praktisera solidaritet och att växa av det.

VAD SER DU MEST FRAM EMOT?

Att tillsammans med detta fantastiska team få använda mina kunskaper och ge konkreta verktyg för att påverka och driva extern förändring. Och inte minst skapa mötesplatser för unga kvinnor att utvecklas och ta makt. Ska bli kul att få kanalisera mitt lösningsfokus till Maktsalongens viktiga arbete!