18 mars 2023

Ny ledningsgrupp till Maktsalongen

Efter 2 år så har det blivit dags att tacka Angela och Louise för deras tid som Maktsalongens ledningsgrupp, och välkomna Emilia och Sofia! Emilia Miriani tar över från Angela Refuerzo Larsson som tf generalsekreterare, och Sofia Gustafsson tar över som styrelseordförande efter Louise Grabo.

“Jag är hedrad över förtroendet att för en tid leda Maktsalongen. Min förhoppning är att bidra till att vi ständigt är uppmärksamma på vad Maktsalongens ledord – feminism, systerskap och intersektionalitet – innebär i vårt praktiska arbete på alla nivåer.”

– Emilia Miriani

Den tillträdande ledningsgruppen består numera av Emilia och Sofia. Emilia började jobba på Maktsalongen som vikarierande projektledare för projektet Ta Plats! Hon har tidigare arbetat som projektledare inom ideell sektor med antirasism, feminism och hbtqi+ frågor, med ett särskilt fokus på minoritetsstress. Sofia är en 32-årig västkustbo i Stockholm som alltid längtar efter tång och saltvatten. Hon jobbar med organisationsutveckling och förändringsledning på ett av Sveriges största fackförbund.

“Det som drog mig till Maktsalongen var organisationens viktiga mål – ett jämställt samhälle där makt och inflytande fördelas rättvist. Detta är ett sammanhang som jag vill bidra till och utveckla, tillsammans med andra kompetenta kvinnor som vill se förändring i samhället.”

– Sofia Gustafsson

Louise och Angela går nu vidare mot nya utmaningar, och de ska ha stort tack för allt arbete som de lagt ner på att förbättra samhället för unga tjejer. Vi bad dem om några avslutande ord om deras tid i Maktsalongen:

“En gång en Maktsalongare, alltid en Maktsalongare! Det har varit en så stor ära att få leda Maktsalongen de senaste åren, och jag är så glad för såväl Maktsalongen som min efterträdare för det uppdraget de får nu, att hjälpa unga kvinnor ta och behålla makt. När Maktsalongen samlar sin målgrupp på mentorskapsprogram, utbildningar, och träffar så uppstår ren magi och det har varit så coolt att få jobba med att se till att det sker. Jag ser framemot att följa vad Maktsalongen gör härnäst!”

– Angela Refuerzo Larsson

“Efter tre år i styrelsen och två som ordförande är det dags för mig att lämna över till nya krafter. Dessa två år som ordförande har innehållit otroligt mycket spännande saker, vi har avslutat Ta plats-projektet, vi har firat tio år som organisation och vi har föreläst om jämställdhet i nationell TV för att bara nämna några. Jag ser fram emot att följa maktsalongens arbete framöver som medlem och önskar Sofia och nya styrelsen all lycka!”

– Louise Grabo

Stort tack till Louise och Angela, och stort lycka till Sofia och Emilia!