Engagera dig

Makten är vår

En utbildning för att stärka unga kvinnors engagemang, förmåga att påverka samhället och ge dem förutsättningar för att kunna ta sig
an ledande positioner.

“Makten är vår fick mig att våga följa mina impulser att söka makt. Utan makten är vår hade jag fortfarande haft idéer jag ville genomföra men aldrig vågat ta steget. Jag kommer aldrig behöva känna mig lika ensam igen.”

– Deltagare Makten är vår

Om utbildningen

Makten är vår är en kvalitativ och utmanande spetsutbildning som ger unga kvinnor kunskap, konkreta verktyg och självförtroende att söka sig till höga ledar- och chefspositioner i framtiden för en mer jämställd samhällsutveckling. Utbildningen leds av programledarna Sara Razi Ullah och Therese Kodjo.

Genom studiebesök i maktens rum inom de fyra sektorerna; politiken, näringslivet (privat sektor), myndigheter (offentlig sektor) och ideella organisationer (ideell sektor) samt träffar med teman kring ledarskap kommer du som framtidens chef få de redskap du behöver för att uppnå höga positioner – till och med den allra högsta!

Utbildningen består av fem helgträffar, fyra fysiska och en digital, under ett år med start hösten 2021. Utbildningen kommer gå i två omgångar med 15 deltagare per omgång.

Under de fyra fysiska träffarna kommer ni att få göra ett studiebesök per träff. Träffarna kommer också bestå av inspirationsföreläsningar och samtal med kvinnor i maktpositioner. Mellan träffarna kommer ni att få hemuppgifter att göra samt böcker att läsa.

Kostar det något?

Utbildningen sker med stöd från allmänna Arvsfonden och är därmed helt kostnadsfri!

Praktisk information

Omgång 1 och 2 av Makten är vår är avslutade! I nuläget har vi inte några detaljer kring när nästkommande omgång kommer att hållas. Håll utkik på sociala medier och här på webben för att hålla dig uppdaterad.

De fysiska träffarna kommer att äga rum på Lillsved som ligger på Värmdö strax utanför Stockholm.Maktsalongen kommer stå för all mat, boende och resekostnader. De fysiska helgträffarna är från fredag eftermiddag/kväll till söndag eftermiddag.

Alla träffar för omgång 1:
1-3 oktober 2021
21-23 januari 2022
1-3 april 2022
24-26 juni 2022
26-28 augusti 2022 – Digital träff

Alla träffar för omgång 2:
3-5 december 2021
11-13 mars 2022
10-12 juni 2022
12-14 augusti 2022
9-11 september 2022 – Digital träff

OBS! Det är obligatoriskt att kunna närvara på alla träffar för att kunna bli antagen till utbildningen. Detta för att du ska kunna få ut maximalt av utbildningen och för att ni som deltar ska ha möjlighet att bli en stark grupp.

Kriterier

För att bli antagen till utbildningen behöver du:

 • Identifiera dig själv som kvinna
 • Vara mellan 20-25 år
 • Ha möjlighet att delta på alla helgträffar
 • Ha höga ledar- eller chefsambitioner, vilket bland annat innebär:
  • Att du har ambitionen att nå en hög position i arbetslivet och ser dig själv leda en organisation eller vara chef för ett företag. Du kanske till och med vill nå den högsta positionen och bli Sveriges första kvinna som statsminister!
  • Att du inte behöver ha haft en hög ledarposition, men att du ser dig själv som en ledare, vet varför du vill ha makt och vad du vill använda det för.
  • Att du är redo att hitta ditt varför som framtidens ledare!

Ansökan och antagningsprocess

Här kommer lite information om ansökan och antagningsprocessen. Om du är nyfiken på mer tipsar vi dig om att följa Maktsalongen på InstagramFacebook och Twitter där vi kommer lägga upp en massa söktips och info efter ansökan öppnas.

 • 9 augusti: Ansökan öppnas!
  Svara utförligt på frågorna i formuläret innan klockan 23.59 den 12 september. Ansökan är nu stängd!
 • 12 september: Ansökan stängs
  Efter sista ansökningsdag kommer Maktsalongens antagningsråd – som består av Makten är vår:s programledare och Maktsalongens kansli – att gå igenom alla ansökningar och avgöra vilka som blir antagna.
 • Senast 20 september: Du får besked!
  Vi skickar ett mejl med besked.

För frågor om utbildningen, kontakta Maktsalongens kansli på info@maktsalongen.se.

*med kvinnor så menar vi personer som själva identifierar sig som kvinnor

“Jag är framför allt tacksam för det nätverk av smarta, empatiska, kloka tjejer som jag har fått av utbildningen. Jag ser fram emot den värld som styrs av oss!”

– Deltagare Makten är vår