13 januari 2021

Louise Grabo ny ordförande för Maktsalongen!

Maktsalongens nya ordförande Louise Grabo har tillträtt! Hon efterträder Linn Svansbo som efter tre år lämnar ordförandeposten.

– Även om det känns otroligt märkligt och lite vemodigt att lämna ordförandeskapet för Maktsalongen efter tre otroligt roliga och utmanande år, är jag så glad att det är Louise som tar över! Hon känner och kan unga engagerade tjejer som ingen annan. Efter flera år på ledande positioner i både Centerpartiets ungdomsförbund och LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer, och dessutom internationella uppdrag, förstår hon verkligen vikten av att kunna kombinera strukturerat organisationsbygge med hjärta, politik och ett brinnande engagemang. Kan inte tänka mig en bättre efterträdare, säger tidigare ordförande Linn Svansbo.

Louise Grabo blir ordförande samtidigt som Maktsalongen efter grundaren Sara Haraldsson har en ny generalsekreterare, Angela Refuerzo Larsson.

– Det känns kul och utmanande att ta över som ordförande. Organisationen går verkligen in i en ny fas med ny generalsekreterare och ordförande på samma gång. Dessutom i dessa unika tider där verksamhet måste anpassas till det nya normala. Det ställer stora krav på ledningen, men jag tror även det är en chans till förnyelse och utveckling. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet som mina företrädare har byggt upp och jag vill arbeta för att fler unga kvinnor ska ta del av Maktsalongens systerskap, säger Louise Grabo.

Till vardags arbetar Louise Grabo som generalsekreterare för en branschförening för svenska fintech-företag och representerar LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer i Europeiska Ekonomiska Sociala Kommittén. Hon har dessutom en bakgrund som ledare i flera ungdomsorganisationer, främst som vice ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, och har varit mentor i Maktsalongens mentorskapsprogram i två år.

– Maktsalongen har skapat en armé av kvinnor som gått mentorskapsprogrammet eller varit med på maktmöten. Denna armé av kvinnor visar på systerskapet när det är som bäst. Nätverket en får genom Maktsalongen har spelat stor roll för många de senaste tio åren, men också lång tid framöver. Jag personligen har funnit styrka i det nätverk jag fått genom Maktsalongen, vilket har stöttat mig i perioder då jag tvivlat på mig själv som ledare. Maktsalongen ska fortsätta bidra med kunskap och folkbilda om strukturer som hindrar kvinnor i ledarpositioner att utvecklas och aktivt arbeta för att ta bort hindren – i minst tio år till, säger Louise Grabo.

För mer information, vänligen kontakta:
Louise Grabo, ordförande – louise@maktsalongen.se
Angela Refuerzo Larsson, generalsekreterare – angela@maktsalongen.se