Anlita oss

Vi föreläser i hela Sverige
– och digitalt!

Vi är vana föreläsare, processledare och workshopledare både på svenska och engelska. Vi kan hålla föreläsningar både på plats hos er och digitalt. Mejla info@maktsalongen.se för att boka oss!

Föreläsningar

Vi är experter på jämställdhet och jämställdhetsrelaterade frågor som stress, sexuella trakasserier och härskartekniker. Här nedan hittar du mer information om de föreläsningar som vi oftast håller, men såklart kan vi också skräddarsy en föreläsning för er. Klicka på respektive pil för att läsa mer!

Jämställdhet

Så skapar ni en jämställd organisation eller företag.

Stress

Vi hjälper er att stå upp mot stressen.

Diskriminering och sexuella trakasserier

Lär er vad det är och hur ni undviker samt hanterar och förebygger det.

Härskartekniker

Skapa en arbetskultur utan härskartekniker.

Sagt om våra föreläsningar

”Det var den bästa föreläsningen om jämställdhet i organisationer som jag lyssnat till!”

– Talla Alkurdi, förbundsordförande för Socialdemokratiska studentförbundet

”Maktsalongen lyckades med stort engagemang och ännu större kunskap förmedla till våra förtroendevalda varför jämställdhet är viktigt och hur vi som organisation kan jobba med det. Föreläsningen låg på en nivå som passade människor med väldigt olika förkunskaper och inspirerade till fortsatt arbete med jämställdhet.”

– Malin Thorson, förbundsstyrelseledamot NBV

”Maktsalongens föreläsning om stress lärde oss mycket och vi tog med oss tre konkreta saker i vårt fortsatta arbete. 1. Utgå ifrån vilka resurser vi har när vi planerar vår verksamhet och sedan tänka vad vi vill göra med de resurserna, istället för tvärtom. 2. Övningen ”Diamanten” gjorde att vi kunde lära känna varandra bättre och hitta arbetssätt som passar alla i gruppen. Den gjorde också att vi dag vet bättre hur vi kan stötta varandra och hjälpa varandra i svåra arbetsmoment. 3. Fira framgångar! Dessa tre kan låta som enkla saker, men det gav oss väldigt mycket i hur vi ska tänka kring vårt arbete framöver!”

– Caroline Sundberg, ordförande för SFS

”Maktsalongen kom till oss för att prata om stress ur ett strukturellt perspektiv för elevråden på högstadie- och gymnasieskolor i Lund. Maktsalongens föreläsare delade med sig av sina egna erfarenheter av stress, vilket många av eleverna kunde relatera till. Föreläsningen gav oss många nya perspektiv på varför vi är så många som är stressade och vad vi kan göra för att förändra det.”

– Amanda Pettersson, Lunds Ungdomsting

”Maktsalongens genomgång och exemplifiering gav en värdefull påminnelse om hur vanligt det är att använda härskartekniker… och hur systematiskt det är… men också att det kan vara väldigt svårt att som individ gör något åt det.”

– Helen Nilsson, jämställdhet- och utvecklingsledare vid Länsstyrelsen Kalmars län

Våra föreläsare

Emelie Karinsdotter

Emelie är nätverks- och utbildningsansvarig på Maktsalongen. Hon är också jämlikhetsexpert, processledare, genusvetare och föreläsare med spetskompetens i hbtq-frågor, normkritiskt förändringsarbete och jämställdhet.

Hon har en bred och mångårig erfarenhet av att utbilda, utveckla samt leda arbetsplatser och individer framåt utifrån ett intersektionellt perspektiv inom privat, offentlig och ideell sektor.

Emelie har tidigare jobbat som verksamhetsledare för Feministiskt initiativ i Stockholm, projektledare och utbildningsutvecklare på RFSL samt jämlikhetskonsult och föreläsare för Make Equal.

Kontakta Emelie här.

Angela Refuerzo Larsson

Angela är generalsekreterare för Maktsalongen. Hennes hjärtefrågor är ideella organisationer och rörelser, kvinnors ledarskap, arbetsmiljö och intersektionalitet.

Angela har en lång bakgrund inom ledande positioner i olika typer av organisationer, inom såväl stiftelser som civilsamhället.

Hon har länge arbetat med normkritiska tillvägagångssätt och är expert inom frågor kring jämställdhet, ungas organisering och styrelsearbete.

Tidigare har hon bland annat arbetat som generalsekreterare för SöderS – Södertörns högskolas studentkår, VD för SöderS pub, vice ordförande för Svenska organisationen mot statslöshet, suttit i ett tiotal olika styrelser, samt arbetat som HR-konsult och kommunikatör.

Kontakta Angela här.

Processtöd

Vill ni göra en mer djupgående och långsiktig satsning på jämställdhetsarbetet? Det kan vi också hjälpa till med! Vi tar tillsammans fram en plan med föreläsningar och workshops som tar er organisation eller företag från ord till handling. Detta har vi gjort med bland andra Skolverket, SSU och TCO. Läs mer här om hur arbetet kan se ut och mejla oss på info@maktsalongen.se så vi kan prata om vad ni behöver!

Vi reser gärna till er för att föreläsa, leda processer eller hålla i workshops. Om resande krävs tillkommer rese- och eventuella boendekostnader.

Har du frågor om våra föreläsningar eller vill du skicka en intresseanmälan? Fyll då i kontaktformuläret nedan eller mejla oss direkt till info@maktsalongen.se

*” anger obligatoriska fält