11 januari 2021

Angela Refuerzo Larsson ny generalsekreterare för Maktsalongen!

Angela Refuerzo Larsson har tillträtt i rollen som generalsekreterare för Maktsalongen! Hon kommer senast från SöderS – Södertörns högskolas studentkår, där hon var generalsekreterare och även VD för SöderS pub samt Stiftelsen Stockholms studentbostäder där hon var vice ordförande.

Hon tar över som generalsekreterare från en av Maktsalongens grundare Sara Haraldsson som ledde Maktsalongens kansli i nio år.

– Det känns helt magiskt att vara Maktsalongens nya generalsekreterare! Att få detta drömjobb och kliva in och fortsätta det fantastiska arbete som Sara Haraldsson skapat känns fantastiskt kul. Att komma in i den nya fas som Maktsalongen befinner sig i är en spännande utmaning att ta sig an, där organisationen har förutsättningarna att ta nya kliv och röra sig mot framtiden, säger Angela Refuerzo Larsson.

Angela Refuerzo Larsson har själv tagit del av verksamheten, bland annat som adept i Maktsalongens mentorskapsprogram 2019. I nuläget har hon även uppdrag som vice ordförande för Svenska organisationen mot statslöshet. Innan det har hon suttit i styrelsen för Popkollo, arbetat som kommunikatör för tidskriften Bang samt jobbat som HR-konsult och skribent.

– Angela är en engagerad feminist och ledare med gedigna erfarenheter av både strategiskt och operativt arbete i sin senaste roll som generalsekreterare för SöderS. Hon är dessutom en riktig Maktsalong:are med bakgrund i både mentorskapsprogrammet och Maktmötet. Det känns så klart extra roligt att ha rekryterat en generalsekreterare som verkligen kan Maktsalongen, vår verksamhet och vår målgrupp. Jag känner mig otroligt glad med att Angela axlar rollen som generalsekreterare för Maktsalongen efter Sara och trygg med att hon kommer leda Maktsalongens kansli in i en feministisk framtid, säger avgående ordförande Linn Svansbo.

I november firar Maktsalongen 10 år. Det innebär en ny och spännande tid för organisationen, något som Angela Refuerzo Larsson ser fram emot:

– Maktsalongen har fyllt ett helt decennium med viktigt och banbrytande arbete och nu rör vi oss in mot framtiden med nya tag. Här fortsätter vi det eminenta arbete som redan finns, men även frågar oss – vilka är de nya utmaningarna som unga ledare möter idag? Hur breddar vi vår målgrupp ytterligare och fångar upp fler unga kvinnor i ledarpositioner? Vi kommer att skapa mer opinion, utbilda och inspirera unga kvinnor till att ta ännu mer plats och möjliggöra för organisationer att förstå hur även de kan verka för fler kvinnor i ledarpositioner. Det är mycket spännande projekt som ni kommer se från Maktsalongen framöver!

För mer information, vänligen kontakta:
Angela Refuerzo Larsson, generalsekreterare – angela@maktsalongen.se
Louise Grabo, tillträdande ordförande – louise@maktsalongen.se