Vill du lära dig om jämställdhet, feminism och kommunikation? Gör din praktik på Maktsalongen under hösten 2015!

Om arbetsplatsen
Maktsalongen är en organisation som jobbar med att göra civilsamhället mer jämställt. Vi startade organisationen 2012 för att vi såg ett behov av fler mötesplatser för unga kvinnor med makt. Idag har organisationen växt till ett kansli med två anställda, ett gäng ideella, en styrelse och ett nätverk av över 100 kvinnor på ledande positioner i civilsamhället. Maktsalongen driver  två program, ett mentorskapsprogram och nätverk för kvinnor på ledande positioner i det unga civilsamhället och ett program för organisationer som vill ha hjälpa att arbeta med sin interna jämställdhet. Vi håller även föreläsningar och utbildningar och utvecklar verktyg för organisationer att jobba jämställt och lägger oss på olika sätt i samhällsdebatten om hur vi kommer åt ojämställdheten och skeva maktstrukturer. Organisationens kontor finns på Slottsbacken i Stockholm. Mer om Maktsalongen kan du läsa på vår hemsida www.maktsalongen.se

Om praktikplatsen
Praktikens fokus är kommunikation, men du kommer också delta i Maktsalongens dagliga arbete, uppstarten av nya projekt och verksamheter och därför ha möjlighet att lära dig mycket om hur en organisation fungerar.Vi lägger stor vikt vid ditt lärande och vill att du under din praktiktid ska få möjlighet att praktisera det som du lärt dig i din utbildning. Maktsalongen en liten och föränderlig arbetsplats och eftersom du kommer få jobba väldigt nära tillsammans med din handledare finns stora möjligheter för dig att lära dig och utvecklas inom de områden du är intresserad av.

Du kommer bland annat jobba med:

– Ta fram innehåll och strategier för Maktsalongens sociala medier (i dagsläget Facebook, Twitter och Instagram)
– Skriva texter och blogginlägg till maktsalongen.se
– Marknadsföring och kommunikation kring Maktsalongens mentorskapsprogram i samband med ansökan inför programmet 2016
– Arbeta med breddad rekrytering kopplat till mentorskapsprogrammet. Med breddad rekrytering menar vi att nå ut till grupper som vi vanligtvis inte når med vår kommunikation.
– Du kommer arbeta tätt tillsammans med Maktsalongens projektledare och generalsekreterare, som kommer att vara din handledare under praktiktiden.

Du som söker 
Vi lägger stort fokus vid vem du är som person och praktikprogrammet kommer att anpassas efter dig, beroende på dina styrkor och din utvecklingspotential. Vi tror att detta är punkter som kan stämma in på dig:

– Du är intresserad av marknadsföring, webb, kommunikation och sociala medier. Kanske går du just nu en utbildning med något av dessa områden som inriktning.
– Du ser dig själv som en kreativ person med många idéer
– Du är feminist
– Du vill få möjlighet att prova många olika uppgifter under din praktiktid
– Du är självständig och vill utmana dig själv

Vi söker dig som kan vara göra praktik på hel- eller deltid under  höstterminen 2015. Praktikprogrammet erbjuder tyvärr ingen praktiklön och därför ser vi gärna att praktiken är en del av din CSN-berättigade utbildning (högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller annan eftergymnasial utbildning). Vi välkomnar sökande av alla kön, etniciteter, sexuella läggningar, trosuppfattningar, och funktionaliteter, vi ser dock gärna att du är eller har relevant erfarenhet av att vara ung.

Ansökan
Skicka CV och ett brev (max 1 A4) där du berättar om dig själv och om varför du vill göra din praktik hos Maktsalongen. Efter att vi mottagit din ansökan kan du komma att bli ombedd att göra ett mindre arbetsprov med fokus på dina idéer kring Maktsalongens kommunikationsarbete. Sista ansökningsdag är den 22 maj. Skicka din ansökan till info@maktsalongen.se

Vid frågor: hör gärna av dig till generalsekreterare Sara Haraldsson på sara@maktsalongen.se eller 0708 89 81 49