Vi söker ny generalsekreterare!

Vår generalsekreterare går nu vidare till nya utmaningar. Vill du ta över stafettpinnen att leda vårt arbete mot att bli en än mer kraftfull jämställdhetsorganisation och bygga vidare på vår kärnverksamhet där unga kvinnor möts, stärks och utvecklas som ledare?

Ditt uppdrag:
Som generalsekreterare är du högsta tjänsteperson på Maktsalongen. Du leder kansliorganisationen och är ytterst ansvarig för verksamhet, budget, personalledning och arbetsmiljö. Du jobbar både strategiskt och operativt, och utgör tillsammans med ordföranden Maktsalongens arbetsutskott med ansvar för den externa representationen. På kansliet arbetar förutom en generalsekreterare också en nätverks- och utbildningsansvarig, en projektledare och en kommunikatör. Vi har en platt organisation där vi ständigt samarbetar och drar nytta av varandras kompetenser för att nå gemensamma mål.

I rollen som generalsekreterare får du en stor bredd och variation av ansvarsområden. Tillsammans med dina kollegor driver du olika projekt och utvecklar idéer till nya projekt och verksamheter samt söker finansiering för dessa. Du deltar i arrangemang för våra medlemmar och har örat nära marken för att bedriva relevant påverkansarbete inom jämställdhetspolitiken. Du står givetvis bakom Maktsalongens kärnvärderingar som kan sammanfattas i tre ord: feminism, systerskap och intersektionalitet.

Vem är du?
Brinner du för jämställdhet och delar Maktsalongens värderingar? Har du dessutom ledarerfarenhet från en ideell/värderingsstyrd organisation och kan identifiera dig med Maktsalongens målgrupp? Kanske har du arbetat i en organisation eller rörelse av och för unga? Då vill vi att du läser vidare.

Som generalsekreterare behöver du vara trygg i dig själv och att leda andra. Du har grundkunskap och engagemang inom våra kärnfrågor och stimuleras av att verka i en mindre organisation där du själv kan få hugga tag i många olika arbetsuppgifter. Med rollen följer många externa kontaktytor och du behöver känna dig bekväm med att stå på scen och representera oss. Som ledare motiverar och involverar du andra och gör ditt yttersta för att vara en god arbetsgivare och driva din verksamhet ansvarsfullt och med ett gott omdöme.

Vi erbjuder:
Hos oss får du möjlighet att vara med och förbättra jämställdheten i samhället! Vi är ett kansli med olika kompetenser och bakgrunder, men som alla samlas runt samma mål och värderingar. Arbetsplatsen är på Maktsalongens kontor på Södermalm i Stockholm. Vi har kollektivavtal och erbjuder stor frihet under ansvar i en roll där kreativa idéer uppmuntras och beslutsvägarna är korta. Tjänsten innebär ibland helg- och kvällsjobb. Det bästa med att vara generalsekreterare på Maktsalongen enligt Sara Haraldsson, som nu går vidare till nya utmaningar, är: ”att varje dag få göra systerskap i praktiken, att vara en stark del av den feministiska rörelsen och att få jobba med riktigt kreativa och smarta personer.”

Ansökan
Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och motivationsbrev om varför du ska bli Maktsalongens generalsekreterare via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 6 oktober, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Priscilla Paulin, tel. 070-456 63 65 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Skicka in din ansökan här!