Varför vill du bli mentor?

Här kommer en till intervju med en av årets mentorer, idag har vi frågat Madeleine Kaharascho Fridh hur hon ser på sitt mentorskap. Ni som läser detta och själva vill bli mentorer kan söka här. Om du vill ha en mentor, dvs bli en av adepterna i mentorskapsprogrammet, söker du här. Både mentorer och adepter måste söka innan klockan tolv inatt, för idag är sista ansökningsdag till mentorskapsprogrammet 2016!  Sprid ordet, tipsa alla de coola kvinnor som du tycker borde vara med i mentorskapsprogrammet nästa år!

☞ Varför ville du bli mentor?

Jag har bra erfarenheter av att tidigare varit både adept och mentor och tycker att det är en form för personlig utveckling som väldigt bra kompletterar breda ledarskapsprogram. Möjligheten att få egentid och någon som lyssnar, är nyfiken på en och har relevanta erfarenheter att dela tror jag kan bidra till att man bland annat känner sig mindre ensam i sina utmaningar.

☞ Vad har det givit dig att vara mentor?

Jag har lärt mig massor om andra organisationer och i och med det blivit påmind om gemensamma utmaningar inom civilsamhället. Blir också pepp av alla tjejer som på olika sätt kämpar för sin sak.

☞ Vad är ditt coolaste mentorsmoment?

Jag tycker processen är mer häftigt än särskilda stunder eller händelser. Allra mest är jag imponerad över en tjej som under våra första träffar berättade om hur hon tagit sig an sitt allra första förtroendeuppdrag och inte tidigare hade någon erfarenhet av ideellt arbete och som var osäker på vad hon tyckte kring styrelsearbete, till att efter lite mer än ett år axla rollen som ordförande i den organisationen. Det var häftigt att vara en del av och hon var modig som testade något helt nytt för henne.