Träffa Zippora!

Woop woop! ÄNTLIGEN kan Maktsalongen välkomna vår allra senaste stjäna! Möt Zippora Sznajderman som från och med 26 april jobbar på Maktsalongen som verksamhetsutvecklare! Självklart vill vi alla lära känna Zippora bättre, så vi har ställt ett gäng frågor till henne!

Skärmklipp 2016-04-27 10.55.01

Hej Zippora! Vem är du?

Hej hej!
Just nu är jag främst en väldigt glad människa eftersom jag precis fått börja jobba med Maktsalongen! Förutom glad är jag även socionom, mastersstudent i ledarskap, teaterimprovisatör, 30:åring, nere med hip hop sen dag ett, dragking, ena halvan av humorduon Klappa i Otakt, boxningsälskare, queen och mellanstadiets Geri i Spice Girls! Mitt engagemang i civilsamhället sträcker sig från att ha suttit i styrelsen för en boxningsklubb till att delta i interreligiösa projekt och vara samtalsledare för Rädda Barnens ungdomsförbunds feministiska projekt Ellen. Jag tycker att det är väldigt roligt att organisera och skapa fantastiska saker ihop med grymma människor samt att färglägga!

Vad ska du göra på Maktsalongen?

Jag ska bidra till att Maktsalongen fortsätter växa som den fantastiska organisation den är plus ha särskilt ansvar för de fem lokala nätverksgrupperna! Medlemmarna kommer träffa mig på nätverksträffar där jag kommer att lyssna väldigt noga på behov och önskemål så vi kan förverkliga dem tillsammans genom nätverkets kraft. Jag kommer även ständigt spåna på nya idéer, arbetssätt och samarbeten som kan göra nätverket ännu mäktigare och kul att vara en del av!

Vad är feminism för dig?

Kunskap om makthierarkier som feministiska och intersektionella perspektiv är ju nästan som att ha en superkraft eftersom det gör att en kan se igenom exempelvis den sexistiska eller funkofobiska kommentaren med en lasersyn som ser hur strukturer påverkar individers beteenden och tvärtom! BOOM!!!

Vad innebär systerskap för dig?

Att bli backad eller backa en syster är bland det finaste som finns och ger en sån härlig känsla i magen varje gång! Jag har känt mig backad många gånger men ett exempel hände vid en av de första lektionerna jag hade i en ny klass. När läraren droppade en väldigt sexistisk kommentar ifrågasatte jag honom vilket han bemötte med diverse härskartekniker. Medans resten av klassen satt tysta hoppade en syster, som jag inte kände, in i samtalet och hon backade mig till hundra procent genom att säga att hon höll med mig och också tyckte att läraren hade fel! Plötsligt var jag inte längre ensam mot patriarkatet! Det var riktigt fint systerskap!

Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att träffa de mäktiga medlemmarna i Maktsalongen, att få bidra till att de lokala nätverksgrupperna utvecklas och frodas, att skapa roligt, intressant och spännande innehåll tillsammans och sist men inte mist ser jag riktigt mycket fram emot Maktsalongens 5-årsfirande i höst som jag har hört kommer bli en riktigt fet fest!

Varmt välkommen Zippora! Om ni vill komma i kontakt med vår nya verksamhetsutvecklare a.k.a superstjärna når ni henne på zippora@maktsalongen.se