När demonstrationstågen stannat – Maktsalongen seminarium i Almedalen

Onsdagen den 2/7 kl 15.30-16.30 arrangerar Maktsalongen ett seminarium i Ledarnas Hus på Restaurang Trädgårn på Hästgatan 17.

Inbjudan-Almedalen-2014

Seminariet kommer handla om feministiskt och anti-rasistiskt engagemang och vilken plats det kan spela i organisationer. Den senaste tiden har vi kunnat se ett feministiskt och anti-rasistiskt momentum i Sverige. Aktivism runt om i landet och engagemang inför kommande val har lett till att mängder med människor har engagerat sig för feminism och mot rasism. Frågan är vart allt detta engagemang kan ta även efter att demonstrationstågen har gått klart. Finns det vägar in i befintliga organisationer och är organisationerna redo att möta det engagemanget? Startas nya initiativ för att det inte finns plats för engagemanget i befintliga organisationer eller för att det finns ett behov av att skapa något eget? Vilken roll har ledarskap i allt detta, hur kan ledare se på och förhålla sig det engagemang som väcks i dessa tider? I detta samtal samlas ledare från civilsamhället för att diskutera hur engagemang kan plockas upp.

I panelen deltar Foujan Rouzbeh, Riksdagskandidat och aktivist, F!, Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO, Hala Mohammed, ordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund och Eric Rosén, chefredaktör för Politism.