My fight club / Ebba Kock

Varför sökte jag till maktsalongens mentorskapsprogram? Jag tror att jag i början sökte mig hit för att jag hade ett behov av personlig utveckling. Jag ville komma vidare i mitt ledarskap, jag ville utveckla det till nya dimensioner, och tänkte att en mentor med liknande erfarenheter skulle vara precis det jag behövde.

Och det var det. Min mentor har under det här året varit väldigt betydelsefull för mig. Hon har hjälpt mig hålla tankarna på rätt bana när jag känner mig vilsen, hon har gett mig styrka när min självkänsla dalat och gett mig praktiska verktyg som hjälpt mig planera mina engagemang så att det också blir hållbart i längden.

Det som jag inte hade förväntat mig är att mentorskapsprogrammet är så mycket mer än bara ett mentorskap. Programmet gav mig det som jag inte visste att jag behövde. Ett behov som jag upptäckte fanns när jag gick in till vår första träff: ett eget rum. Ett eget rum som är ett nätverk av unga engagerade kvinnor.

I nätverket av alla programdeltagare har jag funnit ett systerskap som jag idag värderar otroligt högt. Att ha ett rum som är varmt, där det är högt i tak, och där en kan enas över gränser har gett mig ett enormt stöd. I det har jag kunnat hämta styrka och trygghet. Det har hjälpt mig att utvecklas som person då jag har fått nya perspektiv av allas erfarenheter och idéer. Jag har fått tips och verktyg för att hantera härskarteknik, hållbart engagemang, och blivit bättre på att ge och få feedback. Jag har kunnat öva upp en styrka i mitt ledarskap tack vare vårt utbyte av erfarenheter och idéer.

Att söka till maktsalongen var att investera i mig själv. Att erkänna att ensam inte alltid är stark. Jag låter värmen från mina medsystrar bära mig vidare i mitt arbete, och det gör allting lite lättare, för jag vet att vi fortsätter backa upp och hylla varandra, även efter vi lämnat lokalerna.

Maktsalongen är min feministiska fight club. Det är befriande att träda in i ett så prestigelöst rum som Maktsalongen är. I det här rummet så slår vi bort de onda patriarkala krafter som varje dag försöker förgifta vår tillvaro, vårt driv. Vi motar bort allt som känns taskigt och tar istället tillbaka allt som är bra och ger oss glädje och vilja. I min feministiska fight club enas vi under ett enda mål: att inte låta något eller någon komma emellan oss och vår väg framåt.

EBBA KOCK
Adept i mentorskapsprogrammet
Styrelseledamot i Sveriges Elevkårer och KFUM Ängsholmen