Möt Hanna – vårt senaste stjärnskott!

Maktsalongen växer och växer och i takt med det blir vi också fler som jobbar med organisation. Idag är vi superglada kunna presentera vårt nya stjärnskott aka medarbetare Hanna Böhm! Hanna kommer jobba med kommunikation på Maktsalongen, men innan hon kastar sig in i sitt arbete vill vi såklart få veta lite mer om henne!

Hej Hanna! Vem är du?

Jag är illustratör och skribent som fått sikte på kommunikation. Jag gillar att laga mat, klappa på hundar, är 22 år, bor i Uppsala, men sover ofta på kompisars soffor i Stockholm. Före detta bokmal som jobbar på att återta den titeln och tycker att vegansk Ben&Jerry kanske det bästa som hänt den kulinariska världen på senaste tiden.

Vad ska du göra på Maktsalongen?

Jag ska jobba som kommunikatör! Jag kommer jobba med sociala medier och allt annat som Maktsalongen gör på *internet*. Mitt mål är att sprida good vibes och feministisk pepp. Jag är dessutom queen of instastories, så det kommer börja hända massa kul där!

Vad är feminism för dig?

Första ordet som jag tänker på är ”självklarhet”. För mig är feminism lösningen på allt det som hindrar kvinnor från att leva som de vill. Det är ett gemensamt krafttag för allas rätt till ett fullvärdigt liv, där att alla kan få nå sin fulla potential oavsett hur deras förutsättningar sett ut.

Vad innebär systerskap för dig?

Trygghet. Det är något skönt att luta sig tillbaka på, att veta att det finns personer som stöttar en. För mig är det viktigt att alla ska få inkluderas i systerskapet och det är en gemensam grund som vi kan stå på. Samtidigt får inte systerskapet användas som ursäkt för vissa beteenden – vi ska backa alla kvinnor, men det är inget free pass för att bete sig hur som helst. För mig är systerskap att vi inte glömmer bort varandra, exkluderar varandra eller förminskar varandra.

Vad ser du mest fram emot?

Få vara på kontoret, att lära känna alla i organisationen och vara med på all verksamhet som är planerad! Sen gillar jag verkligen Maktsalongens sätt att kommunicera och det ska bli kul att få vara en del av det och jobba vidare med det tillsammans med resten av organisationen.