MethodKit

Jämställdhetsarbete behöver inte vara svårt, men det kan vara knepigt att veta vart en ska börja någonstans. Tillsammans med MethodKit har Maktsalongen gjort MethodKit för jämställdhet. Det är ett enkelt verktyg som hjälper till att starta en konversation om jämställdhet och kan användas både för att utvärdera och planera jämställdhetsarbete.

Kittet består av en kortlek med 51 kort som lyfter olika aspekter av jämställdhetarbetet. Kittet innehåller inga svar eller lösningar, utan olika ämnen som behöver diskuteras när vi ska prata om jämställdhet. Föräldrapolicy, osynligt arbete, härskartekniker, lön, kommunikation, budget och ledarskap är några av de aspekter som lyfts. Korten kan användas för att göra nulägesanalys, ta fram mål och hålla diskussionen om jämställdhetsarbetet levande. Kittet finns på svenska och engelska och går att köpa här.

Snart kommer en ny upplaga av kittet med 10 nya kort! Håll utkik här och på sociala medier för att se när kittet kommer. Fram tills dess har vi rea på första upplagan av kittet i vår webbshop.

Skärmklipp 2015-06-03 13.26.02