Maktsalongen presenterar: Malin Thorson

 

Hej Malin! Du är adept i Maktsalongen 2012 som har sin sista träff i februari 2012. Berätta mer, vem är du och vad har du fått ut av att vara med i Maktsalongen?


Jag sitter sedan 2011 i förbundsstyrelsen för UNF (Ungdomens Nykterhetsförbund) och har posten utbildningsledare. Jag sitter i Organisationsutskottet och har det övergripande ansvaret för UNF:s bildningssystem och de interna utbildningar vi genomför.

Att ha en mentor att prata med är extremt värdefullt eftersom det hjälpt mig reflektera kring min roll och mitt förbund. Det har varit en chans att resonera kring olika frågor med någon utomstående som ändå har insikt i vad uppdraget innebär. Jag har också fått ta del av tankar och erfarenheter som min mentor haft som jag kan använda mig av i mitt uppdrag.

 

Det bästa med Maktsalongen är den inspiration och pepp jag fått av att träffa alla engagerade, kompetenta och grymma tjejer som deltagit. För mig har det på många sätt varit en feministisk nytändning som hjälpte mig att se de problem och möjligheter som finns kopplat till jämställdhet inom ideella organisationer. Der har gett mig ny energi och nya idéer till mitt uppdrag.