Jämställdhetsskolan del 2: Kartlägg problemen!

Närmaste tiden kommer vi på Maktsalongen dela med oss av några tips för hur en kan göra för att kicka igång ett jämställdhetsarbete i sin organisation. I denna lilla bloggserie kommer vi prata om hur en planerar ett jämställdhetsarbete, hur en sätter igång, hur en gör om en möte motstånd och hur en fortsätter med jämställdhetsarbetet när en kommit en bit på vägen. Alla de tips som vi kommer dela med oss av här är som en liten sneak peak in i våra kurser Jobba jämställt och Akademien så om ni vill få gå in på dessa ämnen ännu djupare är vårt tips att kolla in dessa kurser lite närmare.

Igår delade vi med oss om lite tankar kring hur en kan göra för att få med sin organisation på jämställdhetståget, det kan du läsa mer om här! Idag är det dags för nästa steg: hur kan en ta reda på vilka jämställdhetsproblem som organisationen har?

Här finns det egentligen bara ett svar och det är kartläggning! Att kartlägga går att göra på 1000000 olika sätt, men det är så som ni kommer kunna komma hitta problemen och på så sätt veta vad det är ni behöver jobba med. Så därför tänkte vi dela med oss av lite tips på hur en kan göra för att kartlägga jämställdheten i sin organisation:

  • Räkna och mät! Mät representation, alltså hur många av olika kön som finns i olika grupper i organisationen, exempelvis i styrelsen, bland medlemmar och ideellt aktiva eller på kansliet. Mät talartiden på olika möten, som styrelsemöten eller årsmöten. Ett tips är att använda GenderTimer, en app som gör det superenkelt att mäta talartid.
  • Undersök upplevelsen! Gör en undersökning bland styrelse, de på kansliet, bland ideellt aktiva och medlemmar och fråga dem hur de ser på jämställdheten i organisationen. Finns det jämställdhetsproblem som de tycker att ni borde ta tag i? En undersökning kan se ut på flera sätt. Det kan vara en enkät som går att göra enkelt som ett Google formulär, sätt upp en stor lapp på väggen under årsmötet med  frågor som ni vill få svar på och lägg en hög med post-its under.
  • Kolla på olika delar av organisationen! Ibland kan det vara enklare att göra en kartläggning om en inte kollar på hela organisationen på en gång. Om en pratar om allt på en gång blir det lätt för stort, svårt och abstrakt, vilket gör att det kan vara svårt att veta vad en ska göra av allt det ni får in av undersökningen. Kolla på en del i taget: styrelsen, kansliet, årsmötet, läger/aktiviteter/träffar, lokalföreningar, ideellt aktiva osv.
  • Prata om olika aspekter! Jämställdhet är inte bara en grej. Jämställdhet handlar till exempel inte bara om representation, det är så mycket mer än det. Ett bra sätt att hålla koll på alla olika aspekter av jämställdhet är att använda ett MethodKit för jämställdhet som innehåller alla aspekter som ni behöver tänka på. Det är också ett superbra verktyg när det är dags för er att sätta mål och planera framåt!

Så, det var den andra delen i vår Jämställdhetsskola! Stay tuned, snart kommer fler tips! Och ps: glöm inte att spana in våra utbildningar!