Maktsalongen presenterar: Jämställdhetsskolan del 1

Närmaste tiden kommer vi på Maktsalongen dela med oss av några tips för hur en kan göra för att kicka igång ett jämställdhetsarbete i sin organisation. I denna lilla bloggserie kommer vi prata om hur en kan fatta vart problemen finns, hur en planerar ett jämställdhetsarbete, hur en sätter igång, hur en gör om en möte motstånd och hur en fortsätter med jämställdhetsarbetet när en kommit en bit på vägen. Alla de tips som vi kommer dela med oss av här är som en liten sneak peak in i våra kurser Jobba jämställt och Akademien så om ni vill få gå in på dessa ämnen ännu djupare är vårt tips att kolla in dessa kurser lite närmare.

Men, låt oss börja från allra första början, nämligen hur en får sin organisation att fatta att en ska jobba med jämställdhet. Du som är inne och läser det här blogginlägget är antagligen redan ganska intresserad av jämställdhet och hur en kan jobba jämställt. Men hur kan en göra om inte resten av organisationen är med på tåget? Här kommer våra bästa tips!

  • Ta reda på varför det finns ett motstånd mot att arbeta med jämställdhet. Är det att vissa personer inte tycker att det är viktigt eller inte vill förlora makt? Är det för att det finns massa annat som ska göras i organisationen och därför finns en uppfattning av att ni inte hinner med? Är det att det finns en okunskap om jämställdhet och varför det är viktigt för er? Vilken av dessa anledningar (eller om det är en annan anledning) påverkar såklart hur du ska få med de andra på tåget och är därför viktigt att veta.
  • Ta reda på vilka som sitter på detta motstånd eller som är nyckelpersoner i att kunna vända på motståndet. Är det någon som är extra drivande? Ta också reda på om det finns någon som kan vara din partner in crime. Finns det fler än du som tycker jämställdhet är viktigt? Teama ihop er och jobba tillsammans!
  • Gör motståndaren till din allierade! Vår erfarenhet är att en kommer sjukt långt med smicker och i enlighet med tanken att allt är tillåtet för att vinna en strid: försök vända din motståndare till din medhjälpare! Be om att få ha möte/fika med personen. Fråga hur den ser på jämställdheten. Fråga vad hen tror att ni skulle kunna vinna på jämställdhet. Säg att du ser att den personen är en nyckelperson i att skapa förändring i organisationen och att om den är med kommer alla andra följa. Typ alla gillar att bli erkända för sitt ledarskap och få höra att de är viktiga. Få den personens hjälp att omvända de andra motståndarna.
  • Om inget av detta funkar finns det två alternativ: sätta hårt mot hårt eller gå till en organisation som faktiskt tycker att jämställdhet är viktigt. Gör en undersökning bland de i organisationen. Leta upp statistik eller rapporter som visar på ojämställdhet i organisationer (exempelvis Maktsalongens rapport Bortom siffrorna), mät talartid i smyg under möten. Samla på dig massa info och kunskap och presentera sedan allt detta på en gång och visa på överväldigande bevis om varför detta är viktigt. Om inget funkar: alltså du är ju uppenbarligen awesome. Vissa kommer aldrig fatta. Men det finns alltid en plats för smarta människor i organisationer, så slå dig inte blodig. Ibland är det bästa en kan göra att faktiskt gå därifrån till nått annat ställe där ditt engagemang uppskattas.

Så, det var den första delen i vår Jämställdhetsskola! Stay tuned, snart kommer fler tips! Och ps: glöm inte att spana in våra utbildningar!