Maktsalongen i Almedalen

När vi startade Maktsalongen var vår ambition att skaka om och bidra till en bredare diskussion om jämställdheten i civilsamhället. I vårt Almedalsprogram vill vi lyfta frågor som sällan får plats i jämställdhetsdebatten och bidra till att nya nätverk och broar skapas mellan kvinnor i civilsamhället, näringslivet och politiken. Vi tror att det kan bli hur bra som helst. Hoppas ni vill hänga på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUR FÅR KVINNOR MAKTEN? ETT PERSONLIGT SAMTAL OM STRATEGIER
Hur gör kvinnor för att få makt? Vilka strategier använder sig kvinnor av för att få sin röst hörd och för att ta sig framåt? Lyssna till ett personligt samtal med Birgitta Ohlsson, EU- och demokratiminister, och Kristina Ljungros, Förbundsordförande, RFSU och Coura Mbaye, Green Forum, lett av Camilla Wagner.

☞ Måndag 1 juli, 11:30 – 12:30 på Kinbergsplats 8. I Samarbete med Green Forum. ☜

VEM TAR ANSVAR FÖR DE DUKTIGA FLICKORNA? 
Bland kvinnor med en månadslön över 25 000 ökade långtidssjukskrivningarna med 326 % mellan år 2000- 2004. Unga kvinnors psykiska ohälsa är ett av civilsamhällets största hinder för jämställdhet. Vi har bjudit in en panel för att diskutera vad det beror på, lösningarna och vem som bär ansvaret.
I panelen; Anders Wallner, Partisekreterare, Miljöpartiet. Hala Mohammed, Ordförande, Röda Korsets Ungdomsförbund. Erik Arroy, Ordförande, Sveriges förenade studentkårer: SFS. Pernilla Alexandersson, Jämställdhetsexpert, Add Gender. Leder samtalet gör Sofia Brändström från Maktsalongen.

☞ Tisdag 2 Juli, 15.00-16.00, #Ledarnashus, Trädgår’n, Hästgatan 17. I samarbete med Ledarna. ☜

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ÅRETS FEMINISTISKA ALMEDALSTAL

Vi tror på starka nätverk och broar mellan kvinnor med makt. Därför bjuder vi in kvinnor* från näringslivet, civilsamhället och politiken till Maktsalongens årliga almedalsmingel. Förutom sju sorters kakor, god dryck och ljuv musik ger vi er för andra året i rad Årets Feministiska Almedalstal. Vi presenterar stolt årets talare; Nina Åkestam. Nina är doktorand, före detta reklamare och har en av Sveriges vassaste pennor. Nina lyckas göra feminism och jämställdhet tillgängligt och enkelt. Personligt och rappt skriver hon om alltifrån att gå in i väggen, ätstörningar till reklambranschens samhällsansvar.

☞ Måndag 1 Juli, 20.00-21.30.Talet börjar 20.30. TCO-parken, Strandgatan 1, Visby. I samarbete med TCO. ☜
Anmälan krävs. OSA här.

* Endast kvinnor är inbjudna till detta mingel. Med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som och/eller av andra identifieras som kvinnor.