Ledarstyrkor och inre tanter

Förra helgen var det dags för den fjärde adeptträffen i mentorskapsprogrammet! Här berättar Helena och Yasmin, ledare för mentorskapsprogrammet om vad som hände under helgen.

Vi var på urcharmiga Kärsögården på Ekerö och fokuserade på det personliga ledarskapet under ett intensivt dygn. Målet var att alla efter helgen skulle ha fått svar på två frågor och arbetat med svaren.

  1. Vilka är mina styrkor som ledare?
  2. Vad har jag för personligt mål med ledarskapet?

Något vi har pratat mycket om under året med adepterna är att inte bara öva på det en är dålig på för att bli bättre utan istället definiera sina styrkor och stärka dessa för att på så sätt nå sina mål. Positiv förstärkning helt enkelt. Det var den viktigaste utgångspunkten för helgen.

Vi började lördagen med att lista irritationsmoment och hitta lösningar på dem. Sedan var uppgiften att inte nämna dessa mer under helgen. Adepterna jobbade hela tiden i team om tre för att också sparra varandra i uppgifterna. De som går mentorskapsprogrammet har en otrolig kompetens och kunskap och vi ville verkligen att de skulle nyttja varandra i det och också coacha varandra till stordåd.

Lördagen fortsatte med olika övningar för att hitta, identifiera och stärka sina styrkor. Som avslutning fick deltagarna lära känna sin inre tant och försöka att beskriva vad de skulle vilja som 85-åriga tanter ha upplevt, gjort och sagt (en övning som går att läsa mer om i Maktsalongens bok Stress och motståndskraft)

Utifrån sina inre tanter och sina styrkor skapade sedan alla adepter en ledarskapsplan under söndagens pass. Vi säger bara: Världen, se upp!