Kristin Östers berättelse om Maktsalongen

Maktsalongen har handlat om mig, mina styrkor, och mina utmaningar. Visst har Saco Studentråd varit med på ett hörn, men jag har främst arbetat mot en stärkt självkännedom. Maktsalongen har hjälpt mig att börja reflektera. Jag har utmanats, ifrågasatts och bekräftats, av mig själv, min mentor och under träffarna.

Det har varit befriande att få spendera ett antal onsdagskvällar tillsammans med andra engagerade kvinnor. Maktsalongen har utgjort ett forum där jag inte behövt visa mig stark, inte hävda mig, och inte låtsas. Dessa möten har varit inspirerande och ögonöppnande. Genom att diskutera och lyssna till varandras utmaningar har jag fått med mig mycket kunskap till min egen organisation.

Den andra delen i maktsalongen är mentorskapet. Att få prata med någon som verkligen lyssnar, som ger kloka råd och reflektioner, det har varit värt så mycket. Samtidigt har det inte varit helt lätt att forma relationen. Det tog ett tag att lära känna varandra och att sätta bra mål. Men det är också något som maktsalongen har handlat om. Att våga försöka och att ge upp tanken på att allt måste vara rätt och perfekt från början. Att våga misslyckas.

Jag vill tro att jag efter året som gått känner mig själv lite bättre, att jag blivit lite starkare, och lite modigare.

/Kristin Öster, ledamot i Saco Studentråd och adept i Maktsalongen 2013.