Maktsalongen – ett år senare

Det var på ganska skakiga ben vi ringde de första samtalen. Ett år har gått sedan sedan vi ringde några av de kvinnor vi ser upp till allra mest för att fråga om de ville vara mentorer i vårt nystartade mentorskapsprogram (som då saknade namn). Men utan att vi behövde ge någon vidare förklaring tackade de en efter en ja! Vi möttes av glädje i andra sidan telefonluren och ett ”Självklart vill jag vara med, det är ett fantastiskt initiativ.”

Samma sak hände när vi öppnade upp anmälan till programmet och vi fick in fler ansökningar än vi kunnat hoppas på. Under det senaste året har vi nästan uteslutande mötts av positiva ja-rop, fantastiska människor har bidragit med sin kunskap och tid. Vi är överväldigade av så mycket positivt som går att skapa tillsammans!

Nu är vi halvvägs genom Maktsalongens första mentor- och ledarskapsprogram och på många sätt har det blivit precis det vi fantiserade om vid ett köksbord för ett år sedan. Maktsalongen har byggt viktiga broar mellan unga kvinnor på maktpositioner i civilsamhället. Frågor om makt, vem som har den och hur maktobalans kan förändras har vridits och vänts och förhoppningsvis har nätverket på något vis bidragit till, att om inte förändra iallafall ifrågasätta, rådande strukturer i det unga civilsamhället.

Samtidigt som vi har ett fantastiskt halvår kvar av årets program blickar vi vidare till 2013 och öppnar i dag upp ansökan till nästa års omgång av mentor- och ledarskapsprogammet. Så om du är en ung kvinna på en ledande position i civilsamhället och vill få ett nätverk av andra i samma situation som du, en mentor att utvecklas tillsammans med och gå på spännande nätverksträffar. SÖK! Här finns mer information om nästa års program och hur ansökan går till.

Vi söker även efter nya mentorer till nästa omgång av programmet. Ett väldigt spännande och utmanande uppdrag! Inom alldeles kort kommer information om hur söker som mentor finnas på sajten.

Från träff två med nätverket.