Det blåser snålt på toppen

unnamed (3) Igår gästade Bodil Sidén, vice ordförande Moderata ungdomsförbundet, Maktsalongens mentorskapsprogram. Temat var ”det blåser snålt på toppen” och vi diskuterade bland annat:

– Det som du tycker är viktigt är viktigt. Gör aldrig avkall på det.
– Lägg inte alla ägg i en korg. Ha inte din lön, dina bästa kompisar, dina förtroendeuppdrag och ditt liv i samma organisation.
– Fundera vad som premieras i din organisation. Det är oftast att sitta i tex en arbetsgrupp (oftast män) framför att ringa runt och värva medlemmar (oftast kvinnor). Fundera på hur ni i er organisation kan bryta det.
– Det finns alltid en massa sköna snubbar som går upp i en talarstol och pratar lite rappakalja eller som får lov att sitta och tänka och kallas genier. Och så finns det duktiga flickor som gör allt annat. Det är ett strukturellt problem.
– Systerskap i praktiken: retweeta och dela bra, smarta saker som kvinnor i din omgivning har skrivit eller gjort. Likea inte bara profilbilder och skriv ”fina du”.
– Var snäll. Skitsnack är skit.
– Systerskap är inte ett nollsummespel. En kvinnas vinst är alla kvinnors vinst.
– Tänk på att du är viktigare för organisationen än vad organisationen är för dig.

unnamed (5)

Vill du vara en del av detta fantastiska gäng som får gå på dessa träffar, få ett grymt nätverk och en mentor att bolla arbetet i dina organisation och din personliga utveckling med? Ansök då till Maktsalongens mentorskapsprogram här! Och om du är peppad på att hjälpa en annan ung ledare i hennes utveckling, så kan du här ansökan som mentor!

unnamed (4)