Vi söker kommunikatör!

TJÄNSTEN ÄR TILLSATT OCH ANSÖKAN STÄNGD.

 

Vår kommunikatör Hanna Böhm går på tjänstledigt i sex månader i februari för att göra fantastiska saker! Därför vill vi på Maktsalongen vill rekrytera en ny stjärna till vårt team! Nu söker vi efter en vikarierande kommunikatör på 50% mellan februari-augusti 2022!

Om oss

Maktsalongens mål är ett jämställt samhälle, där makt och inflytande fördelas rättvist. Vi vill att fler unga kvinnor* ska se sig själva som ledare och utmana normer som sätter snäva ramar för hur makt ser ut och vad en ledare kan vara. Du kan läsa mer om oss på maktsalongen.se.

Om arbetet och om tjänsten

Som kommunikatör arbetar du med Maktsalongens dagliga och kontinuerliga kommunikation. Maktsalongen har många olika verksamheter och projekt och att arbeta med kommunikation är en central del av dem alla. Du kommer bland annat jobba med vår hemsida, nyhetsbrev, sociala medier, omvärldsbevakning och komma på och genomföra kommunikationsprojekt för att sprida våra verksamheter.

Tjänsten är ett vikariat under 6 månader på 50%. Tillträde så snart möjligt, men tidigast 25 januari. Vikariatet sträcker sig till 1 augusti 2022. Arbetsplatsen är på Maktsalongens kontor på Södermalm i Stockholm. Maktsalongen har kollektivavtal.

Om dig

Vi tror att du:

 • Tycker om att skriva.
 • Gillar internet och är genuint intresserad av digital kommunikation.
 • Vet hur budskap bör anpassas för att få genomslag på sociala medier.
 • Har kunskap om hur olika plattformar fungerar.
 • Delar våra grundvärderingar och är intresserad av genus, feminism och jämställdhet och vill att ditt arbete ska bidra till ett mer jämställt samhälle.
 • Är nyfiken, handlingskraftig och snabblärd och van vid att ta egna initiativ.

Det är ett plus om du har:

 • Pluggat kommunikation.
 • Har arbetat med marknadsföring.
 • Varit engagerad i en ideell rörelse och har kunskap om civilsamhället.
 • Är intresserad av politik och samhällsfrågor.

Om rekryteringsprocessen

För att söka tjänsten som kommunikatör fyller du i detta frågeformulär. Där kommer du få ladda upp ditt CV. I ditt CV finns ingen bild, namn eller kontaktuppgifter, dessa får du istället ange i frågeformuläret. Detta för att vi ska kunna göra en så objektiv bedömning av dina erfarenheter och kompetens som möjligt. De som genomför rekryteringen kommer inte ha tillgång till ditt namn förrän du eventuellt blir kallad på intervju.

Sista dag för ansökan är 17 januari. Dock kommer vi genomföra intervjuer i takt med att ansökningar kommer in så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Om du har några frågor kring tjänsten kan du kontakta generalsekreterare Angela Refuerzo Larsson på angela@maktsalongen.se. Vi är på semester vecka 51-2 och kommer då inte vara tillgängliga för att svara på frågor.

Maktsalongens årskrönika 2021

Det har varit ett stort år för Maktsalongen! Vi inledde 2021 med att välkomna en helt ny ledning: ordförande Louise Grabo och generalsekreterare Angela Refuerzo Larsson! Maktsalongens kansli blev fulländat med nya stjärnskottet tillika nätverks- och utbildningsansvariga Emelie Karinsdotter. Tillsammans med projektledare och kommunikationsansvariga Juliet Atto och kommunikatören Hanna Böhm har Maktsalongens nya team påbörjat […]

Idag fyller Maktsalongen 10 år!

I 10 år har Maktsalongen jobbat för att fler unga kvinnor* ska se sig själva som ledare och utmana normer som sätter snäva ramar för hur makt ser ut och vad en ledare kan vara. Idag firar vi 10 år av systerskap, feminism och unga kvinnors ledarskap.  Den 5 november 2011 hade Sara Haraldsson och Sofia Brändström fått nog av […]

Statsministerns kön spelar roll

I söndags, den 22 augusti 2021, meddelade statsminister Stefan Löfven sin avgång som partiordförande för Socialdemokraterna och därmed också som ledare för Sveriges regering. Tio år som partiledare och sju år som statsminister blev det. Spekulationerna började genast om vem som ska ta över stafettpinnen. Krav på att det ska vara en kvinna har hörts […]

Framtidens ledare är dagens unga kvinnor

Idag är majoriteten av partiledare i Sveriges riksdag kvinnor, men fortfarande har ingen kvinna tagit den högsta posten – statsminister. Mona Sahlin, Maktsalongens hedersmedlem, är fortfarande den enda kvinna som har haft möjligheten att gå till val som statsministerkandidat. Även om Sverige anses vara det bästa landet i världen för arbetande kvinnor, i topp med […]

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 59