Årsmöte, stordåd och Saga Becker

Maktsalongen är en ideell förening. Det betyder att en gång per år samlas Maktsalongens medlemmar för att bestämma vad Maktsalongen ska göra det kommande året. Igår var det dags! Årsmötet antog en ny verksamhetsplan och nya stadgar (som måste justeras lite innan vi kan lägga upp dem här), fick veta mer om vad Maktsalongen har gjort senaste året och sist men inte minst valde nya förtroendevalda som kommande året ska ta Maktsalongen till nya nivåer!

Skärmklipp 2016-04-14 10.52.12

Här har vi Maktsalongens nya styrelse! Från vänster: Josefine Temrell, Josefine Järlström, Sara Lei, Rebecka Stenqvist, Bodil Sidén och Sofia Brändström (ordförande). På bilden saknas Lotta Wiklund Hedin. Till valberedning valdes Lovisa Johansson, Kristin Öster, Alice Halldin och Louise Wästhage. Som revisorer valdes Diana Diez och Svea Ekelin och som auktoriserad revisor valdes Monica Hedberg från PwC.

Efter själva årsmötesdelen var avklarad var det dags för del två av kvällen. Maktsalongens gästades nämligen av den fantastiskt coola Saga Becker. Saga är skådespelerska, filmskapare och allkonstnär. Saga vann Guldbaggen för Bästa kvinnliga huvudroll 2015 och blev då den första transkvinnan i hela världen att nomineras till och vinna ett sådant pris. Hon har också berört många med sitt Sommarprat från 2015. Saga är också ambassadör för organisationen Suicide Zero som jobbar med att öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid, lyfta fram nytänkande och konkreta lösningar för att rädda liv samt minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

Skärmklipp 2016-04-14 11.02.33

Saga delade på ett väldigt öppet, generöst och modigt sätt med sig av sin historia och hur det var för henne att växa upp. Hur det var för henne att inte vilja dö, men inte veta hur hon skulle leva. Hur det var att komma ut som transperson och hur svårt det var för henne att få hjälp. Hon berättade också om hennes syn på feminism och att alla människors lika värde måste betyda att alla har samma värde och samma mänskliga rättigheter och att det inte är så idag. Efter att Saga hade berättat sin historia blev det ett spännande samtal med 1000 frågor om allt från politik, vård, psykisk ohälsa, feminism, jämställdhet och engagemang. Tusen tack Saga! Ps. Spana in Sagas bidrag till #Maktkalendern som vi hade hela december!

Vill du också bli medlem i Maktsalongen och få komma på ett kul och coolt årsmöte nästa år? Här kan du läsa mer om medlemskap i Maktsalongen och bli medlem!