December/januari

Vinterdvala

VAD HÄNDER?

Efter den tredje träffen som hölls i november hände det inte så mycket mer innan året tog slut. Slutet och början av året är för många månader som präglas av mycket annat som ska göras klart inför att året snart ska ta slut eller just har börjat. Så även inom Akademien.

VAD HAR VI LÄRT OSS?

Att december och januari går väldigt fort!

Vi har också lärt oss massa nytt om begrepp som är viktiga att hålla koll på när det kommer till jämställdhet eftersom Maktsalongen under december lanserade sin mini-föreläsningsserie ”VIKTIGA SAKER”. Varje avsnitt handlar om olika begrepp som är viktiga att ha koll på och de ämnen som behandlas är jämställdhet och feminism, kön och genus, normer, makt och intersektionalitet. Alla avsnitten finns att titta på här.

HUR GÅR DET?

Efter förra träffen fanns mycket energi och inspiration i grupperna att arbeta vidare med. Snart är det dags för den fjärde och sista träffen för detta år och inför det finns det mycket som grupperna vill hinna med och planerar framåt. Stort fokus från projektledningens sida har också varit att förbereda inför nästa omgång av Akademien som startar sista helgen i februari.

NÅTT KUL SOM HAR HÄNT?

I slutet av december fick Maktsalongen förnyat stöd från Allmänna Arvsfonden för Akademien och kommer därför kunna få in på sitt andra år under 2015. Nu är alla deltagande organisationer för 2015 klara och andra omgången av programmet kommer starta sista helgen i februari. Nytt för i år är också att det kommer ske massa annan verksamhet inom ramen för Akademien. Men mer om det senare, nu är det fortfarande full fokus på att avsluta denna första omgång av Akademien med flaggan i topp.


Akademien möjliggörs av Allmänna Arvsfonden