Augusti

Sommar state of mind

VAD HÄNDER?

I augusti var det dags för de olika arbetsgrupperna att sakta dra igång arbetet igen efter sommaren. För de flesta hade arbetet med Akademien tagit en paus över sommaren och nu var det dags att starta igen.

I början av augusti träffades arbetsgruppen för RUM i Göteborg och hade en egen uppstartsträff, eftersom inte alla som ingår i gruppen kunde vara med på den stora uppstartsträffen i Stockholm i våras. Sofia Karlsson, som är expert i Akademien, var där och föreläste om jämställdhet, de fick arbeta vidare med sin kartläggning med hjälp av sitt MethodKit för jämställdhet, lära känna varandra bättre och planera inför det arbete som de ska göra tillsammans.

VAD HAR VI LÄRT OSS?

Sommaren är härlig och även om inte det inte händer så mycket då är den väldigt viktig för att en ska ha engagemang, lust och energi att jobba med sin organisation hela hösten.

HUR GÅR DET?

För de flesta grupperna var augusti fortfarande en sommarmånad där inte så mycket hände och många väntade med att kicka igång arbetet till den träff med Akademien som väntade i början av september. Den gruppen som framförallt arbetat med Akademien, RUM i och med den träff som de hade, gick det väldigt bra. I och med träffen i början av augusti kan de nu sätta igång med sitt arbete på riktigt nu när hela gruppen är med på banan.

NÅTT KUL SOM HAR HÄNT?

Sverok har fått projektmedel för att kunna arbeta mer fokuserat med normer och attityder inom e-sporten, vilket också är deras fokus för arbetet inom Akademien. Det gör att de kommer ha möjlighet att lägga ännu mer resurser på arbetet och förhoppningsvis kunna komma riktigt långt i det arbetet. Inom ramen för projektet, som du kan läsa mer om här kommer fysiska träffar mellan personer som håller på med e-sport att arrangeras och då kommer det, förutom spelande, finnas möjlighet att prata normer, attityder och vad det innebär med fair play inom e-sporten. Projektledningen för projektet kommer vara en del av Sveroks arbetsgrupp i Akademien.


Akademien möjliggörs av Allmänna Arvsfonden