50% ilska, 50% passion

Jag har ett väldigt roligt jobb. Jag får träffa spännande människor, hålla i massa föreläsningar, leda utvecklingen av organisationen, jobba med ett helt fantastiskt team, utveckla nya metodmaterial och en hel del annat. Men det som jag älskar mest med mitt jobb, som får mig att vilja gå till jobbet en grå tisdag i november (=min värsta veckodag möter min värsta månad) är när jag får träffa alla unga engagerade kvinnor som är en del av Maktsalongens mentorskapsprogram eller någon annan av våra separatistiska verksamheter. För ungefär en månad sen fick jag träffa 20 helt fantastiska personer på Maktmötet på Ven och några veckor innan dess fick jag gästa och föreläsa för mentorskapsprogrammet. Jag lever fortfarande på all energi jag fick från dem. Det är helt sant, de är helt underbara!

Om 20 dagar har det gått sju år sedan jag och Sofia kom på idén till det som har kommit att bli hela Maktsalongen. Det började som ett nätverk och mentorskapsprogram, idag är det så mycket mer, men mentorskapsprogrammet är fortfarande kärnan, vårt hjärta och vår själ. Och jag är så stolt över det programmet. Under åren som gått sen vi startade har 240 kvinnor deltagit i programmet som adepter och mentorer.

När jag möter adepter eller mentorer från programmet blir jag så övertygad om att vi tillsammans kommer att förändra världen. Det är så långt ifrån känslan jag hade när vi startade programmet. Jag kände mig helt nedbruten efter att i flera år ha jobbat alldeles för länge och alldeles för mycket i organisationer som inte lät mig vara hela jag. Som tryckte ner mig, som förminskade mig, som lämnade mig med känslor av skuld och skam och med tron om att det måste vara mig det var fel på. Men det var inte fel på mig. Det var fel på organisationerna jag var i. Och precis samma utmaningar som jag och Sofia mötte får vi än idag höra att dagens ledare i Maktsalongen får möta hela tiden. Det gör mig så jävla förbannad.

När jag tänker på mitt eget engagemang så känner jag att jag drivs till 50% av ilska och till 50% av passion. Kvinnorna i Maktsalongens program ger mig båda: ilskan över att vi fortfarande verkar i ojämställda organisationer, passionen att kämpa varje dag för att förändra detta.

Idag öppnar ansökan till Maktsalongens mentorskapsprogram 2019. Sök som adept eller mentor! Då kommer du få bli en del av ett fantastiskt gäng som förändrar världen varje dag. Läs mer och ansök här!