2 feministiska saker att göra i Almedalen

Jag gick ut från klassrummet som låg långt in i korridoren i F-huset på Stockholms universitet. Jag hann precis fram till min kompis innan tårarna började rinna. Min masteruppsats, som jag lagt så mycket tid och energi på, var tvungen att redigeras för att jag ens skulle få godkänt. Och även om jag under hela uppsatshösten bestämt att ett godkänt skulle få räcka så kändes det där och då som ett enormt misslyckande.

Jag satt i en stor mötessal. Strategin jag skrivit under året hade just antagits helt enhälligt. Ändå blev jag inte omvald. Varför ville de inte ha mig om jag uppenbarligen lyckats så bra med strategin? Hur hade jag misslyckats?

Stress är inte farligt, men bristen på återhämtning är det. I ett år gick jag helt utan återhämtning. När jag väl hade tid att vila kunde jag inte slappna av. Det kom en droppe som fick bägaren att explodera och jag grät i ett trapphus, i en taxi, på ett tåg och sen länge, länge i sängen. Det tog lång tid innan jag kände mig som mig själv igen.

I gymnasiet la jag mig ibland på golvet i korridoren. Känslorna blev för många och att lägga mig ner var det enda som kunde lugna ner mig. Stressen forsade genom kroppen tills jag blev alldeles yr. Att ligga mot det kalla golvet gjorde mig lugn. Tillräckligt lugn för att efter ett tag kunna resa mig och fortsätta. Fortsätta precis som vanligt.

Årets Almedalsvecka närmar sig med stormsteg. Maktsalongen kommer vara på plats 5-6 juli och har under dessa dagar två arrangemang.

1. Felsteg och framgångshets på #FailKonf

På onsdagskvällen kl 20-22 är vårt numera traditionsenliga feministiska mingel – FailKonf –  där vi pratar om rädslan för att misslyckas som är ett så stort hinder för många. Ett gäng geniala gäster kommer och delar med sig av sina egna erfarenheter, tankar och känslor kring misslyckanden. Till minglet är alla, oavsett kön, välkomna att komma och lyssna och tillsammans diskutera misslyckanden. Anmälan till minglet hittar du här.

2. #500 brev, samhällsförändring på 50 minuter

Morgonen efter #FailKonf, torsdagen den 6 juli kl 9-9.50, kommer vi arrangera frukosten #500brev för alla unga, engagerade kvinnor* som är i Almedalen! Stressen är stor bland oss unga, engagerade kvinnor. Den påverkar våra möjligheter att plugga, jobba, engageras och utvecklas. Stressen ställer sig i vägen för oss när vi ska ta plats, ta makt och betydande roller i samhällsutvecklingen. Vi är inte okej med det. Därför ses vi den sjätte för att göra stor skillnad på kort tid. På 50 minuter och skriver vi 500 brev till makthavare, media och organisationer som kan förändra våra förutsättningar. Här anmäler du dig!

*med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som kvinnor.