Mentorer

maktsalongen-webbupplo%cc%88st-008

SÖK IN SOM MENTOR SENAST FREDAG DEN 8/12 KL 23.59!

Att vara mentor är ett av det finaste uppdragen en kan få, eftersom det handlar om att hjälpa en annan kvinna* som är ledare i hennes utveckling. Och även om det låter klyschigt så lär en sig precis lika mycket om sitt eget ledarskap som adepten gör. Att vara mentor är helt enkelt win-win!

Mentorerna i Maktsalongens mentorskapsprogram har liknande erfarenheter som adepterna och det är en av styrkorna i programmet och i mentorskapet. Det gör att mentorn vart med om liknande saker som adepten sitter med just nu, förstår hur ungas organisationer och rörelser fungerar och därför blir mentorn ett värdefullt bollplank. En mentor är en person som en både kan få klaga av sig hos, få pepp från, få bolla utmaningar med, få hjälp av för att lyfta blicken och kunna tänka på framtiden tillsammans med. En mentor är någon som alltid står på ens sida och som sätter adepten, dens behov och dens utveckling i fokus under mentorskapet.

Mentorerna i Maktsalongens mentorskapsprogram är eller har varit ledare i ungas organisationer eller rörelser. Bland nuvarande och tidigare mentorer finns de som är eller varit ordförande, generalsekreterare, styrelseledamöter, projektledare eller anställda i organisationer allt från studentrörelser, partipolitiska ungdomsförbund, ungdomsorganisationer, idrottsrörelsen eller aktivistiska rörelser.

Vi hoppas att du här får svar på alla dina frågor om att vara mentor, men om du undrar något mer får du jättegärna maila oss på info@maktsalongen.se!

klara3

Vem kan bli mentor?

För att bli mentor ska du:

  • identifiera dig som kvinna
  • vara mellan 25 och 35 år gammal
  • ha erfarenhet av att vara ledare i en ideell organisation eller rörelse som riktar sig till unga. Du kan exempelvis ha varit förtroendevald på nationell nivå, varit anställd eller engagerad i en nationell arbetsgrupp.
  • ha möjlighet att vara med på alla de träffar som är för mentorer
  • ha möjlighet, lust och engagemang att träffa sin adept regelbundet under året

Vad krävs av mig som mentor?

Du vill vara mentor för att finnas till för din adept och hjälpa henne i hennes utmaningar och utveckling. Det kräver engagemang som du som mentor måste ha. Under året träffar du regelbundet din adept, ca var 4-8 vecka i ca 1-2 timmar. Dessutom deltar du som mentor på de gemensamma träffar som finns för mentorer och adepter, samt under en introduktionskväll till mentorskapet. Utöver dessa kan du under året komma att bli inbjuden till andra aktiviteter som är frivilliga att delta i.

Datum för träffar

Dessa är de tillfällen du som mentor måste kunna vara med vid för att kunna vara mentor:

  • Nätverkets första träff den 28 januari kl 10-17
  • Introduktionskväll för alla mentorer den 7 februari kl 18-20
  • Adepternas fjärde nätverksträff den 29 augusti kl 17.30-21.00
  • Den sista träffen i nätverket den 2 december kl 10.00-17.00.

*med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som kvinnor.

Mentorsansökan

Fält markerade med * är obligatoriska