Mediaklipp

Ibland händer det att någon tidning eller liknade skriver om det vi gör eller att vi själva skriver en artikel om något som vi tycker är viktigt. Det tycker vi såklart är superkul och här nedan har vi samlat lite länkar och bilder från när det har hänt.

Stress är ett ämne som Maktsalongen brinner för väldigt mycket eftersom det är något som drabbar många unga kvinnor och utgör ett stort hinder för att de ska kunna vara och bli ledare. Den 22 april 2017 skrev Maktsalongens generalsekreterare den här artikeln om varför stressnormen som finns i samhället bara gör oss ännu mer stressade.

8 mars 2017 skrev Maktsalongens generalsekreterare tillsammans med fyra andra unga ledare en artikel med tre förslag för en feministisk frigörelse, för att ännu fler kvinnor ska vilja och kunna bli ledare. Läs artikeln här.

Våren 2017 diskuterades stress, utbrändhet och psykisk ohälsa i svensk media och eftersom detta är ett av Maktsalongens expertområden så delade vi med oss av våra tankar. Artikeln, som publicerades i Expressen, finns att läsa här.

”Sverige har aldrig haft en kvinnlig statsminister. Landets börsnoterade företag styrs nästan samtliga av män. Och i organisationer och föreningar är det oftast en man på toppen. Faktum som inte handlar om slump.” Gå in här för att läsa en intervju med Maktsalongens grundare Sofia Brändström om ledarskap, makt och jämställdhet.

Skärmklipp 2016-02-09 18.30.16

Vad kan män göra för att stötta bidra till jämställdhet och stötta kvinnor? Maktsalongens generalsekreterare Sara Haraldsson ger här 8 tips för hur män kan stötta den feministiska kampen.

Skärmklipp 2016-02-09 18.29.20

 

I december hamnade Olivia Gyllenhammar och Sara Haraldsson, författare till Maktsalongens bok Stress och motståndskraftpå tidningen Shortcuts lista över Årets 100 Uppstickare! Spana in hela listan här!

Skärmklipp 2016-02-09 18.36.44

I samband med att vi i september lanserade vår bok Stress och motståndskraft skrev vi tillsammans med LSU, Saco studentråd och Vi unga en debattartikeln om varför det behövs en nollvision mot utbrändhet i det unga civilsamhället. Artikeln publicerades i Aftonbladet och finns att läsa här. Boken ledde också till en diskussion som började med en debattartikel av Tove Dahlgren som hon skrev efter att ha deltagit på lanseringsseminariet av boken. Därefter följde en diskussion mellan Expressens ledarskribent Ann-Charlotte Marteus och Maktsalongen. En sammanställning av debatten och länkar till alla debattinlägg finns här.

Skärmklipp 2015-09-28 14.06.43

 

I samband med 8 mars 2015 skrev Maktsalongens generalsekreterare Sara Haraldsson en debattartikel i Dagens arena om vikten av att arbeta med stress och utbrändhet och att alla måste ta ansvar för att grymma engagerade tjejer inte ska gå in i väggen. Här kan ni läsa den artikeln!

Skärmklipp 2016-02-09 18.33.10

ETC intervjuade om Maktsalongens grundare Sofia på våren 2015 och skrev henne om feminism och makt. Tyvärr finns inte länken kvar, men såhär såg det ut.

Skärmklipp 2015-06-03 11.19.52

Här skrev Makthavare om Årets feministiska Almedalstal 2014.

Här är Maktsalongens grundare Sara och Sofia med och pratar om vad vi gjorde i Almedalen 2013, här pratar Sara om det i podden Maktministeriet och här har Feministiskt perspektiv skrivit om det.

I början av 2013 intervjuades Maktsalongens grundare Sara och Sofia av tidningen Egoboost. Artikeln kom tyvärr aldrig ut digitalt, men såhär såg det ut.

Skärmklipp 2015-06-03 11.30.07

 

2013 hamnade Maktsalongens grundare Sara och Sofia på tidningen Shortcuts lista över årets Uppstickare. Här kan ni läsa lite vad de sa om det.

Här skrev Makthavare om vårt allra första Årets feministiska Almedalstal 2012.