Maktmötet

Att vara ledare i en ideell organisation eller rörelse är något av det häftigaste och mest utmanande en kan göra. Men att vara engagerad och ledare kan vara svårt och ibland kännas ensamt. Därför är det så viktigt att få träffa andra personer i liknande positioner, få lära sig nya saker, utbyta erfarenheter med andra, lyssna på spännande talare och få massa pepp. Och det finns massa såna möten, konferenser och andra coola grejer som händer, men de är nästan alltid storstäderna. Och det vill vi ändra på!

Därför bjuder vi nu in till Maktmötet – den fetaste konferensen för unga kvinnor* som vill förändra världen. Maktmötet är två** konferenser under två helger i höst, den ena hålls i Ven och den andra i Karlstad. Vi kommer hänga, diskutera, workshoppa och smida planer för att förändra världen! Det spelar ingen roll vart i landet du bor, alla är välkomna till träffen!

Så – är du en ung kvinna som är eller vill bli ledare i en ideell organisation eller rörelse? Vill du lära dig mer om praktiskt systerskap, nätverka med andra unga kvinnor och få praktiska verktyg för hur du kan ta och behålla makt? Då är Maktmötet till för just dig!

Under helgen kommer vi att ha samtal och aktiviteter kring ämnen som feminism, intersektionalitet, retorik, #metoo, härskartekniker, praktiskt systerskap och jämställt ledarskap. Så häng med på höstens fetaste konferens!

Ansök innan den 26:e augusti, du får besked senast den 1 september. 

☞ ☞ ANSÖK ÄR STÄNGD

 

DATUM

21-23 september – på Ven
12-14 oktober – i Karlstad

PRELIMINÄRT SCHEMA

Fredag:

Vi har check in och äter lite kvällsmat tillsammans

Lördag:
  • Lära känna pass – praktisk info och lite lära känna-övningar!
  • Feminism, jämställdhet, intersektionalitet, praktiskt systerskap – ett introduktionspass till värdeord knutna till helgen och Maktsalongens verksamhet. Vi kommer också workshoppa kring vad systerskap betyder i praktiken och hur vi kan utöva det.
  • Retorik – Ni kommer att få lära er om retorik och retoriska knep för att sedan börja skriva på ett feministiskt tal!
  • Middag och kvällsaktiviteter!
Söndag:
  • Stress – Vi pratar om stress, hur en kan förebygga det båda på individnivå och på organisationsnivå. Vi blandar det med praktiska tips, övningar och era egna erfarenheter av det.
  • Metoo och härskartekniker – Vi kommer att prata om #metoo och härskartekniker. Hur vi kan känna igen situationer som inte är okej och hur en kan försöka avstyra dem oavsett om en är utsatt eller ser någon bli utsatt.
  • Retorik – Vi följer upp lördagens pass med att presentera talen för helgrupp och ge varandra massa pepp!
  • Avslutning och hemfärd!

PRIS

Kostnaden för helgen är 1000kr. I avgiften ingår boende, mat, resor och såklart allt annat som händer under själva konferensen. Ps. Vi tycker såklart att det bästa är om din organisation betalar för Maktmötet eftersom detta är ett tillfälle för kompetensutveckling. Så glöm inte att kolla med dem.

FRÅGOR

Allt du kan tänkas behöva veta finns här. Har du andra frågor kontakta Paloma som är ansvarig för Maktmötet på paloma@maktsalongen.se!

*Med kvinnor menar vi personer som själva identifierar sig som kvinnor.

**PS. Du kanske sett att vi tidigare planerade att hålla en konferens i Umeå också? Tyvärr har vi fått för få ansökningar till den så vi blev tvungna att ställa in, men om någon från region Norr är intresserade av att komma till träffarna i Syd eller Mitt är ni så himla välkomna! Resan bekostas förstås av oss och vi ska göra vårt yttersta för att göra det så enkelt som möjligt för er att kunna närvara.