#maktbingo

Nu är valåret i full fart och i allt mer ökande takt kommer vi se politiska debatter äga rum. Det kommer bli mycket spännande att se vad de olika partierna har att säga om jämställdhetspolitik, men hur ser det egentligen ut med jämställdheten själva debatten? Vi tycker att om det är några som verkligen borde vara jämställda så är det politikerna, eftersom de säger sig vilja att resten av samhället ska vara jämställt. Men vår erfarenhet är att det sällan ser ut så. Och det vill vi lyfta fram!

Därför har vi tagit fram Maktbingo. Maktbingo består av 16 rutor med vanliga ojämställdheter vi brukar kunna se i politiska debatter. Eller ja, vi har kommit på 15 grejer och lämnat en ruta tom för dig att fylla på med sånt som du ser men vi missat. Maktbingo kommer i 12 olika versioner (blir ju tråkigt om alla får bingo samtidigt).

Varje bingobricka heter som en månad. Ta den bricka som är för månaden du är född i. Ladda ner bingobrickan och ha den med dig och spela bingo när du kollar på en politisk debatt. Använd #maktbingo för att berätta hur det går för dig. Efter de stora politiska debatterna på TV kommer vi att dela med oss av våra bingobrickor här. Första debatten ut är Agendas partiledardebatten den 6/5 kl 20 som kommer sändas på SVT och SVTplay.

Kom igen, låt oss spela Maktbingo!

 

Januari ✊ Februari ✊ Mars ✊ April ✊ Maj  ✊Juni ✊ Juli ✊ Augusti ✊ September ✊

Oktober ✊November ✊ December