Jobba jämställt

_AA_1484

Många organisationer tycker det är svårt att arbeta med jämställdhet. Vart börjar arbetet? Vad behöver vi veta innan vi kan dra igång? Vi har pratat hur länge som helst om jämställdhet men hittar inget bra sätt att få igång arbetet på. Maktsalongens vision är att skapa ett jämställt civilsamhälle och nu vill vi dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter om hur organisationer kan jobba med sin interna jämställdhet! Därför arrangerar vi tre grundkurser i jämställdhetsarbete i Stockholm, Umeå, Göteborg, och Malmö och fortsättningsworkshops i Stockholm och Göteborg. Alla som arbetar i en organisation, förening eller nätverk på lokal, regional eller nationell nivå är välkomna!

_AA_1670
Jobba jämställt – en grundkurs i praktiskt jämställdhetsarbete i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö

Är du aktiv i en förening, ett nätverk eller organisation? Vill du lära dig mer om hur en kan jobba med jämställdhet i praktiken? Anmäl dig till Maktsalongens grundkurs: jobba jämställt.
Under 2,5 timmar delar vi med oss av praktiska verktyg för att kick-starta jämställdhetsarbetet i en organisation, går igenom grunderna för vad som behövs för att ta fram en jämställdhetsplan och konkreta tips och inspiration. Vi går också igenom viktiga begrepp som feminism, jämställdhet, intersektionalitet, diskriminering och normer. Inga förkunskaper krävs. Kursen kostar 500kr och då ingår fika. Anmäler du dig senast 20 dagar innan träffen får du early bird-pris och då kostar kursen bara 300kr. Anmäler ni er fler än 5 från samma organisation kostar också det också 300kr per person.

Jobba jämställt – en fördjupningskurs i praktiskt jämställdhetsarbete i Stockholm och Göteborg

Är du ansvarig för jämställdhetsarbetet i en förening, ett nätverk eller organisation? Gå Maktsalongens fördjupningskurs i praktiskt jämställdhetsarbete! Under 2,5 timme delar vi med oss av praktiska verktyg för att utveckla, följa upp och förankra jämställdhetsarbete i en organisation. Vi delar med oss av konkreta verktyg för att utveckla arbetet och inspirerande exempel. Dessutom får du utbyta erfarenheter med andra. Kursen kostar 500kr och då ingår fika. Anmäler du dig senast 20 dagar innan träffen får du early bird-pris och då kostar kursen bara 300kr. Anmäler ni er fler än 5 från samma organisation kostar också det också 300kr per person. 

När och var är då dessa träffar?

  • Jobba jämställt grund i Stockholm: 17 februari. Datum har passerat!
  • Jobba jämställt grund i Umeå: 20 april. Datum har passerat!
  • Jobba jämställt fortsättning i Stockholm: 10 maj. Datum har passerat!
  • Jobba jämställt grund i Malmö: 7 september – anmäl dig här! Sista anmälningsdag är 5 september.
  • Jobba jämställt grund i Göteborg: 19 oktober – anmäl dig här! Sista anmälningsdag är 17 oktober.
  • Jobba jämställt fortsättning i Göteborg: 22 november – anmäl dig här! Sista anmälningsdag är 18 november.

Ps. Är du inte aktiv i civilsamhället men ändå vill gå någon av dessa kurser? Du är varmt välkommen, då är deltagaravgiften istället 1000kr. Anmäler du dig senast 20 dagar innan träffen får du early bird-pris och då kostar kursen bara 500kr. Anmäler ni er fler än 5 från samma organisation/företag kostar också det också 500kr per person.

Sagt om Jobba jämställt:
“Jobba jämställt-kursen anser jag är en  perfekt grundkurs för alla som oavsett position och engagemang. Viktiga begrepp presenteras på ett värdeneutralt och pedagogiskt sätt och gav mig personligen stora möjligheter att identifiera de olika jämställdhetsproblem som finns i vår vardag. Vidare är fortsättningskursen som ett startskott att ta nästa steg och faktiskt komma igång med arbetet. I en miljö med intresserade personer som besitter andra erfarenheter än en själv fick jag massor med idéer för hur både organisationen men även jag själv kan fortsätta arbetet för ett jämställt samhälle.”
– Martin Riis, ordförande för S.E.R.O

 

Skärmklipp 2016-02-09 18.09.05