Boka oss

Vi är vana föreläsare, processledare, talare, workshophållare och årsmötesordföranden (på svenska och engelska). Maila info@maktsalongen.se för att boka en föreläsning! 

Föreläsningar

Vi är experter på jämställdhet, stress, mentorskap och ledarskap och här en lista på de föreläsningar vi håller ofta! Det finns också möjlighet att skräddarsy en föreläsning just för er. För frågor eller bokning – maila info@maktsalongen.se!

  • Stress och motståndskraft – Vi går igenom 7 områden att jobba med för att minska stressen.
  • Crash course i jämställdhet – Vi reder ut begrepp som jämställdhet, makt, normer, feminism, intersektionalitet m.m och hur en kan som person, organisation eller företag kan jobba mer jämställt.
  • Skapa er egen förändring! – Vi jobbar workshopbaserat med stöd av MethodKit för att kartlägga era utmaningar och gör plan för jämställdhetsarbetet.
  • Jämställt ledarskap – Vi pratar om hur ni kan skapa ledarskap som gör att alla i organisationen får samma möjligheten att ha makt, ta plats och utveckla sin fulla potential.
  • Systerskap och mentorskap – Vi delar med oss av våra bästa tips för hur systerskap i praktiken kan lyfta kvinnor och hur mentorskap som metod kan bidra till jämställdhet.

Bland tidigare uppdragsgivare finns bland annat: flera folkhögskolor, Hyper Island, Miljöpartiet, SandvikLinköpings universitets studentkårer, Handelshögskolans studentkår, Ungdomens Nykterhetsförbund, Södra latins elevkår och Folkbildarforum.

Processtöd

Vill ni ta ett större grepp kring jämställdheten eller stressen hos er? Det kan vi hjälpa till med! Vi tar tillsammans fram en plan med föreläsningar och workshops som tar er organisation från ord till handling och förändrar ert arbete i grunden. Detta har vi gjort med bland andra Riksförbundet Unga MusikanterSSU och TCO. Vill ni veta mer om hur en sådan process kan se ut? Läs mer här och maila oss på info@maktsalongen.se så vi kan prata om vad ni behöver.

Årsmöten

I vårt team finns även fantastiska mötesordförande till årsmöten och kongresser som lett kongresser för bl.a Vårdförbundet, DIKRFSU och Finansförbundet. Är ni intresserade av att boka oss? Hör av er så kan vi prata mer! Vi nås lättast på info@maktsalongen.se.

Vi har föreläsare i flera städer!

Vi har föreläsare i Stockholm/Uppsala, Göteborg, Malmö/Lund och Umeå men vi kan självklart åka till er! Om du vill veta mer eller boka en föreläsning, maila oss direkt eller till info@maktsalongen.se!

Matilda Hellström

Matilda sitter i Svenska UNESCO-rådet och har tidigare varit ordförande för Sveriges elevråd - SVEA. Matilda bor i Skellefteå. Ni når henne på matilda@maktsalongen.se

Olivia Gyllenhammar

Olivia har tidigare varit ordförande för Sveriges elevråd och är en av författarna till Maktsalongens bok Stress och motståndskraft. Olivia är särskilt bra på att föreläsa om stress. Olivia bor i Uppsala. Ni når henne på olivia@maktsalongen.se

Hanna Lindquist

Hanna har haft flera uppdrag både lokalt och nationellt i SSU och jagvillhabostad.nu. Hanna bor i Göteborg. Ni når henne på hanna@maktsalongen.se

Sara Haraldsson

Sara är en av Maktsalongens grundare och arbetar idag som generalsekretare för Maktsalongen. Sara har en bakgrund i Sveriges elevråd - SVEA, Röda Korsets Ungdomsförbund och LSU - Sveriges ungdomsorganisationer. Sara bor i Stockholm. Ni når henne på sara@maktsalongen.se

Mimmi Garpebring

Mimmi är till vardags organisationsutvecklare och ambulerande mötesordförande. Hon är också ordförande i LSUs valberedning och har tidigare varit förbundsordförande i Sveriges elevråd – SVEA. Mimmi bor i Lund. Ni når Mimmi på mimmi@maktsalongen.se

Sofia Brändström

Sofia är en av Maktsalongens grundare och är idag ordförande för Maktsalongen. Förutom det arbetar hon som kommunikationschef på SSU. Sofia har en bakgrund i Sveriges elevråd - SVEA. Sofia är särskilt bra på att föreläsa om jämställd kommunikation. Sofia bor i Stockholm. Ni når henne på sofia@maktsalongen.se

Sagt om våra föreläsningar

”Det var den bästa föreläsningen om jämställdhet i organisationer som jag lyssnat till!”
– Talla Alkurdi, förbundsordförande för Socialdemokratiska studentförbundet

”Maktsalongens föreläsning om stress lärde oss mycket och vi tog med oss tre konkreta saker i vårt fortsatta arbete. 1. Utgå ifrån vilka resurser vi har när vi planerar vår verksamhet och sedan tänka vad vi vill göra med de resurserna, istället för tvärtom. 2. Övningen ”Diamanten” gjorde att vi kunde lära känna varandra bättre och hitta arbetssätt som passar alla i gruppen. Den gjorde också att vi dag vet bättre hur vi kan stötta varandra och hjälpa varandra i svåra arbetsmoment. 3. Fira framgångar! Dessa tre kan låta som enkla saker, men det gav oss väldigt mycket i hur vi ska tänka kring vårt arbete framöver!”
– 
Caroline Sundberg, ordförande för SFS

”Maktsalongen kom till oss för att prata om stress ur ett strukturellt perspektiv för elevråden på högstadie- och gymnasieskolor i Lund. Maktsalongens föreläsare Olivia Gyllenhammar delade med sig av sina egna erfarenheter av stress, vilket många av eleverna kunde relatera till. Föreläsningen gav oss många nya perspektiv på varför vi är så många som är stressade och vad vi kan göra för att förändra det.”
– 
Amanda Pettersson, Lunds Ungdomsting

”Maktsalongens föreläsning om jämställdhet och feminism bidrog till att ge våra studenter en större och jämnare förståelse kring ämnet, presenterade viktiga fakta och satte igång många intressanta diskussioner. Detta resulterade i en stor medvetenhet kring att dessa är utmaningar som vi måste jobba med varje dag.”
– Samuel Hedberg, program manager på Hyper Island

Vi var oerhört nöjda med Maktsalongens föreläsning, den gav många nya tankar om genus och jämställdhet och gav deltagarna möjlighet att praktiskt jobba med faktorer via deras MethodKit
– Malin Andersson, distriktsordförande UNF Stockholm