Lär dig om ledarskap!

Såhär i hemmarsittartider är vi många som letar saker att sysselsätta oss med. Det kan vara en rolig serie, en spännande bok, en lärorik dokumentär och mycket mer. Vi på Maktsalongen delar ofta tips till varandra, och känner att det är mer än lägligt att nu tipsa våra följare om det vi gillar!

Ibland är det också kul att kombinera nytta med nöje, och lära sig något nytt i en podd eller ett youtube-klipp. En av många ämnen vi arbetar med är ledarskap – hur det kan göras effektivt, inspirerande och framför allt jämställt. Det finns många som delat med sig av sina kloka tankar och perspektiv på ledarskap, och vi har samlat några av tipsen här! Så läs, kolla och lyssna!

Att kolla på

“Tillsammans med andra kan jag vara bäst” – Pia Sundhage om ledarskap
En snabb men inspirerande intervju med fotbollsförbundskaptenen och före detta landskapstränaren Pia Sundhage. Hon belyser vikten i att ha många olika perspektiv, och hur blandade spetskunskaper i ett team blir grunden för ett starkt ledarskap.

What it takes to be a great leader – Roselinde Torres
Inspirerande TEDtalk med ledarskapskonsulten Roselinde Torres, som sammanfattar sina 25 år av erfarenhet kring effektivt och nytänkande ledarskap. Finns svenska undertexter.

Att läsa

HEL – LSU om ledarskap
Hållbart Engagemang och Ledarskap är ett projekt från LSU med fokus på ungas organisering, där kunskap om ledarskap är en av byggstenarna. Här kan du lära dig om hållbart ledarskap och få konkreta verktyg att använda där just du är. (PS. Vår generalsekreterare var med i panelen när LSU sände live!)

Caroline Farberger: “Jag trodde jag hade koll på jämställdhet”
Västsvenska Handelskammaren tecknar ett ledarskapsporträtt av ICA Försäkrings VD Caroline Farberger. Här reflekteras det över ledarrollen, jämställdhetsperspektivet och hur begränsande attityder kan förändras uppifrån.

Att lyssna på

Förnuft & Känsla
En poddserie från Dagens industri där några av Sveriges mest framgångsrika ledare intervjuas på temat ledarskap. Programleds av Di-journalisten Caroline Åkerlund.

Mitt Ledarskapspodden
En poddsatsning där chefer från tio utvalda organisationer diskuterar vikten av bra ledarskap, och vad det gör för en arbetsplats. Ett avsnitt per organisation, alltså mycket lyssning!

På Jobbet-podden
Här lyfts nya och inspirerande perspektiv om ledarskap, med ny gäst varje vecka – några av våra favoriter är Seher Yilmaz och Suad Ali! Programleds av Kristina Vallin och Gustaf Josefsson Tadaa. (P.S: De har ett avsnitt om att jobba hemifrån!)

Vi hoppas tipsen kommer till användning! Ta hand om er!

Den yttersta gränsen

I helgen var det 8 mars och jag var förbannad. Arg över att det fortfarande behövs en internationell kvinnodag för att uppmärksamma ojämställdheten i världen. Arg över att det händer för lite, för långsamt. Arg över att antagligen behöva vara arg kring precis samma saker nästa år och nästa år igen. Jag borde kanske vara […]

Jämställdhet kräver pengar

På Finansdepartementets hemsida går det att läsa: “Regeringens budget ska utformas så att den bidrar till arbetet för jämställdhet.” Så har Sveriges första feministiska regering valt att tydliggöra den ambition som länge funnits från politiskt håll, nämligen att Sverige bli ett jämställt land där kvinnor och män har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter.  Bortom politiken […]

Mitt Maktmöte – Emelie Klinga

År 2017 var jag styrelseordförande för SKA-sektionen på Linköpings universitet. Som sektionsaktiva blev jag och mina styrelsekollegor inbjudna till vår studentkårs internutbildning. På denna utbildning var det en person som pratade om att vara ideellt engagerad. Hon pratade om konsten att brinna utan att bli utbränd och massa annat kopplat till ideell verksamhet. Jag hade […]

Lite mycket nu-tatueringar!

Du har kanske sett våra Lite mycket nu-illustrationer på stickers och gnuggisar? Förra året tog tre coola personer klistermärkena till nästa nivåoch gjorde tatueringar av dem! Tatueringarna är gjorda hos Erika Guwallius på Gallon Tattoo i Stockholm. Efter sessionerna i tatuerarstudion intervjuade vi alla tre och snackade stress, press och strategier för att slappna av. […]

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 54