Ansökan 2019

Längst ner på sidan hittar du ansökningsformuläret! Ansökan stänger den 25 november 2018. 

I början av 2019 startar åttonde omgången av Maktsalongens mentorskapsprogram. Programmet är till för dig som är ung kvinna* med ledaransvar i en ideell organisationer eller rörelse. I programmet får du träffa kvinnor med liknande uppdrag. Här delar ni strategier och skapar nätverk. Du får en mentor som hjälper dig att växa under året. I mentorskapsprogrammet är systerskap det viktigaste ledordet, för systerskapet behövs!

1

ALLT OM MENTORSKAPSPROGRAMMET

Mentorskapsprogrammet är ett ettårigt program för unga kvinnor med ledaransvar i ideella organisationer eller rörelser. Programmet består av två delar som både bidrar till att du kan växa som ledare.

 1. Nätverket. Du som adept (alltså den som är deltagare och har en mentor) träffa de andra adepterna och lyssna på spännande talare, diskutera viktiga ämnen och nätverka med andra som har liknande roller som du har i din organisation. Nätverket leds av programledarna Nadine Ghawi och Alexandra Havik. Varje träff har ett specifikt tema och gästas ofta av en föreläsare. Genom åren som programmet funnits har vi haft många gäster bland andra Rosanna Dinamarca, Nina Åkestam, Anna Kinberg Batra, Seher Yilmaz och Birgitta Olsson.
 2. Mentorskapet. Under året får alla som går programmet varsin mentor. Mentorn är en kvinna som själv är eller nyligen har varit ledare i en ideell organisation och rörelse. Det är en person som vet hur det är att vara ung, kvinna och ledare. Mentorns roll är att hjälpa dig som går programmet att utvecklas i ditt arbete genom att diskutera dina utmaningar och sätta upp mål.

fo%cc%88rela%cc%88sning3

Teman och datum för nätverksträffarna

Varje nätverksträff har ett tema som alla handlar om att du ska utvecklas som ledare. Oftast börjar träffarna med en föreläsning av en gäst och blir det diskussioner mellan er deltagare. Det handlar om saker som hur du kan leda utifrån dina värderingar, hur du blir en grym talare, hur du kan praktisera systerskap, hur du kan leda och leva hållbart och såklart får du lära dig en hel del om både jämställdhet och feminism.

Här är datumen för alla träffar under året:

 • Träff 1 är den 26-27 januari, klockan 10.00-17.00 båda dagarna.
 • Träff 2 är den 13 mars kl 17.30-21.00
 • Träff 3 är den 18-19 maj kl 10-17 båda dagar.
 • Träff 4 är den 28 augusti kl 17.30-21.00
 • Träff 5 är den 30 oktober kl 17.30-21.00
 • Träff 6 är den 1 december kl 10.00-17.00.

För att du ska kunna gå programmet måste du kunna delta på alla träffar. Detta för att du ska kunna få ut maximalt av programmet och för att ni som är med ska ha möjlighet att bli en stark grupp. Om du redan nu vet att du inte har möjlighet att vara med på något av dessa tillfällen är det tyvärr ingen mening att du söker eftersom du då inte kommer kunna bli antagen. För att vara säker på att du verkligen kommer kunna vara med på träffarna är det bra om du redan nu skriver in datumen i din kalender.

Alla träffar kommer vara i Stockholm, men självklart är du välkommen att söka oavsett vart du bor. Dock är det viktigt att du vet att du kommer ha möjlighet att resa till alla träffar. Genom Maktsalongens samarbete med TCO har vi från och med i år möjlighet att erbjuda gratis boende och resor för de som inte bor i Stockholm.

4

Tillgänglighet

Alla träffar med nätverket är i TCOs lokaler på Linnégatan i Stockholm. Dit går det bra att ta sig in med rullstol, det finns en rullstolsanpassad toalett och hörslinga i salen som träffarna hålls i. Maten som serveras är alltid vegetarisk och det går självklart att ange andra kostpreferenser. Om du har några särskilda behov eller något du vill att vi ska känna till får du gärna ange det i din ansökan så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig!

Deltagaravgift

Det kostar 3000 kronor att gå programmet och det finns möjlighet att delbetala avgiften. Om du är medlem i Maktsalongen så kostar deltagandet 2500 kronor, att bli medlem kostar 80 kr och det kan du bli här. De allra flesta som går programmet får det betalat av sin organisation, här finns tips på hur du kan förklara för din organisation varför de borde betala din deltagaravgift.

3

Kan jag BLI ADEPT?

För att söka som adept ska du:

 • vara under 30 år.
 • identifiera dig själv som kvinna.
 • vara ledare i en större ideell organisation eller rörelse som jobbar med unga. Vad betyder då det? Jo:
  • ledare: du är förtroendevald, anställd eller ideellt engagerad med en ledande position. En ledare kan vara någon som leder grupper, projekt eller verksamheter (det behöver alltså inte innebära ledaransvar över andra personer).
  • större organisation eller rörelse: organisation eller rörelse på nationell nivå, ett större distrikt eller en organisation eller rörelse som finns på en specifik plats men som samlar väldigt många medlemmar i just den staden. Organisation eller rörelsen riktar sig till unga eller har en majoritet unga som medlemmar och engagerade.
 • ha tid och möjlighet att delta på alla nätverksträffar.
 • ha tid och möjlighet att kunna träffa din mentor kontinuerligt under året.

Peppad?! Formuläret för att söka till att bli adept hittar du  om du scrollar längst ner på den här sidan!

KAN jag BLI MENTOR?

Att vara mentor är ett av de finaste uppdrag en kan få. Läs allt du behöver veta om att bli mentor och att ansöka till mentor här!

Har du fler frågor?

Spana in vår Q&A, läs våra bloggposter om mentorskapsprogrammet eller skicka ett mail till info@maktsalongen.se.

adept

HÄR SÖKER DU!

Har du bestämt dig för att söka till att bli adept? KUL!

 • Svara utförligt på frågorna formuläret nedan innan sista ansökningsdag – den 25 november 2018!
 • Efter sista ansökningsdag kommer Maktsalongens antagningsråd (som består av tidigare adepter och mentorer) att gå igenom din ansökan. Antagningsrådet kommer eventuellt höra av sig för att göra en kort telefonintervju under början av december!
 • Under vecka 51 kommer du få veta om du blivit antagen som adept eller mentor. Tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda alla som söker en plats.

Fält markerade med * är obligatoriska