Akademien

Att jobba mer jämställt och göra en organisation mer tillgänglig behöver inte vara svårt. Tvärtom kan det vara rätt enkelt, så länge ni har engagemanget, viljan att förändras och rätt verktyg. Trots det tycker många att det är svårt att komma igång eller komma vidare i sitt jämställdhetsarbete. Därför finns Akademien!

Maktsalongens vision är att skapa ett jämställt ungt civilsamhälle, där alla kan vara med och bidra till en bättre värld oavsett kön, könsidentitet, funktionalitet, bakgrund, klass, sexualitet, ålder, religion eller andra saker som inte borde påverka hur mycket makt en kan få i en organisation. Därför vill vi hjälpa organisationer att jobba mer jämställt.

Akademien är ett förändringsprogram som består av fyra steg och ni väljer själva hur många av stegen ni vill gå. Genom Akademien ska ni kunna utgå från vad just er organisation behöver och på så sätt själva och med hjälp av oss designa ert eget kursprogram för att skapa en mer jämställd organisation. Akademien är ett program som pågått i två år och organisationer som varit med tidigare är bl.a. Sveriges ungdomsråd, Ungdomens nykterhetsförbund, Sverok, Riksförbundet Unga Musikanter, Rädda Barnens Ungdomsförbund och EUP Sverige.

Varje träff med Akademien består av tre delar: kunskapsbyggande, inspiration om konkreta metoder och arbetssätt och erfarenhetsutbyte med andra organisationer.

Akdemin

Träff 1:Kunskapsgrund och kartläggning
– 9 april kl 10-17

Under denna träff lägger vi en rejäl kunskapsgrund kring vad jämställdhet egentligen är och hur maktordningar fungerar, allt det ni behöver veta för att känna er trygga att sätta igång med ert jämställdhetsarbete. Vi pratar också om förändringsarbete och hur det fungerar, eftersom jämställdhetsarbete är en typ av förändringsarbete. Vi påbörjar också en kartläggning av hur det ser ut i er organisation idag: vilka är era styrkor och era svagheter när det kommer till jämställdhet? Vad är det ni behöver förändra? Här kommer ni också för utbyta erfarenheter med andra organisationer och inspireras av deras arbete. Ni kommer få jobba tillsammans med andra organisationer för att kunna hitta lösningar på problem som kan vara svåra att lösa när en är lite hemmablind i sin egen organisation. Till den här träffen krävs inga förkunskaper och er organisation behöver aldrig tidigare ha arbetat med jämställdhet.

Sista datum för anmälan till träff 1 har passerat.

Träff 2: Konkret jämställdhetsarbete och kommunikation
– 14 maj kl 10-17

På den här träffen så är det praktiskt jämställdhetsarbete som står i fokus. Hur sätter en igång? Hur går en från att veta vad problemen är till att faktiskt skapa förändring? Om en har satt igång, hur tar en egentligen nästa steg? Här inspireras vi andra som jobbat med jämställdhet, pratar om framgångsfaktorer i att skapa ett lyckat jämställdhetsarbete och gör planer framåt. Ni kommer få jobba tillsammans med andra organisation för att hitta kreativa metoder för att göra jämställdhetsarbetet tydligt, enkelt och roligt! För de flesta organisationer är kommunikation en viktig del av jämställdhetsarbetet. Hur skapar vi egentligen en kommunikation som visar att alla är välkomna i vår organisation? Vi går igenom de vanligaste fallgroparna och enkla sätt att jobba för att göra organisationens kommunikation mer jämställd. För att denna träff verkligen ska ge er maximalt kan det vara en bra idé om ni har lite koll på jämställdhet och börjat tänka kring hur det ser ut med jämställdheten i er organisation. Här finns massa kunskap och metoder för hur ni kan göra det!

Sista datum för anmälan till träff 2 har passerat.

Träff 3: Motstånd och härskartekniker
– 17 september kl 10-17

Att jobba med förändring, framförallt när det handlar om förändring kopplat till makt, leder ibland till motstånd. Motstånd kan se ut på många olika sätt och härskartekniker är ett vanligt problem. På den här träffen pratar vi om olika sorters motstånd och går särskilt in på härskartekniker, motståndstekniker och främjartekniker. Vi jobbar tillsammans för att hitta sätt att bemöta motståndet och arbeta för att få med alla i organisationen på jämställdhetståget. Till den här träffen krävs inga särskilda förkunskaper. Den här träffen fungerar också att komma på om du själv vill skapa förändring i din organisation men inte får med dig de andra.

Anmäl dig och din organisation här!

Träff 4: Långsiktigt jämställdhetsarbete och intersektionalitet
– 12 november kl 10-17

Att jobba med jämställdhet och alla människors lika värde är ett arbete som aldrig tar slut. Även om er organisation har gjort superstora framsteg behöver ni hitta sätt för att hålla arbetet vid liv på lång sikt, så att alla era framsteg inte försvinner. Under denna träff pratar vi om hur en organisation kan skapa ett långsiktigt jämställdhetsarbete. Vi fokuserar också på intersektionalitet, alltså hur olika maktordningar hänger ihop och påverkar/förstärker varandra. Att ha fått bra koll på jämställdhet kan nämligen vara en riktigt bra ingång till att fokusera på fler maktordningar än bara kön. För att den här träffen ska ge er maximalt är det bra om ni har jobbat en del med jämställdhet och vill skapa långsiktighet i det arbetet.

Anmäl dig och din organisation här!

image

På alla träffar går det att komma själv från sin organisation, men för att det verkligen ska ge er maximalt och för att ni verkligen ska kunna skapa förändring i er organisation rekommenderar vi er att komma flera. Kursen kostar 1000kr för deltagare i det unga civilsamhället. Anmäler du dig senast 20 dagar innan träffen får du early bird-pris och då kostar kursen bara 500kr. Anmäler ni er fler än 5 från samma organisation kostar också det också 500kr per person.

Ps. Är du inte aktiv i civilsamhället men ändå vill gå någon av dessa kurser? Du är varmt välkommen, då är deltagaravgiften istället 3000kr. Anmäler du dig senast 20 dagar innan träffen får du early bird-pris och då kostar kursen bara 1500kr. Anmäler ni er fler än 5 från samma organisation/företag kostar också det också 1500kr per person.

Alla träffar sker i tillgänlighetsanpassade lokaler. I kurspriset ingår vegetarisk lunch och fika.

Sagt om Akademien

På varje träff hos Akademien kändes det som att jag fick nya insikter samtidigt som vi i projektet fick nya verktyg och råd. Den feedback vi fick från andra deltagare kunde vara hård och alltid berikande. Så vår tid i Akademien har både utvecklat vår organisation och mig som individ.” – Mattias Von Gegerfelt, projektledare för e-sportprojekt Respect All, Compete. Läs allt Mattias sagt om Akademien här!

Skärmklipp 2016-02-09 18.09.05